Άγιον Όρος: Άλλοι τρεις μοναχοί νεκροί από κορονοϊό – Εφιάλτης δίχως τέλος για τη μοναστική πολιτεία

Σε μια εφιαλτική περιδίνηση έχει μπει το Άγιον Όρος και συγκεκριμένες Μονές στις οποίες οι μοναχοί στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι αντεμβολιαστές. Στη Φιλοθέου οι νεκροί μοναχοί έφτασαν τους έξι μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων. Χθες επίσης πέθαναν άλλοι δύο μοναχοί ένας στη Νέα Σκήτη κι ένας στο Χιλανδάρι!

Χθες πέθανε από κορονοϊό ο μοναχός Πέτρος από τη Φιλοθέου, ο οποίος το τελευταίο διάστημα νοσούσε σοβαρά και ήταν διασωληνωμένος σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα ελικόπτερο τον είχε παραλάβει από τη μονή για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο αλλά ήταν ήδη αργά… Επίσης χθες ταχύπλοο παρέλαβε έναν μοναχό από τη Μονή ο οποίος επίσης είναι σε κρίσιμη κατάσταση εξαιτίας του κορονοϊού για να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο. Σε σοβαρή κατάσταση είναι στη Μονή άλλοι 4-5 μοναχοί που αρνούνται όμως να νοσηλευτούν σε Νοσοκομείο.

Ο μοναχός Πέτρος είναι ο έκτος, μοναχός της Μονής Φιλοθέου που χάνει τη ζωή του από κορονοϊό το διάστημα αυτό. Είχε προηγηθεί ο θάνατος του 86χρονου μοναχού Λουκά Φιλοθείτη, ο οποίος είχε διατελέσει προϊστάμενος και επίτροπος της Μονής, αλλά και Αντιπρόσωπος και Επιστάτης της Ιεράς Κοινότητος και είχαν ακολουθήσει ο πατήρ Πορφύριος, ο πατήρ Κοσμάς, ο πατήρ Δαμιανός και ο πατήρ Τσξιάρχης.

Επίσης χθες πέθανε από κορονοϊό και ο μοναχός Αλύπιος, 61 χρόνων, με καταγωγή από την Αλιστράτη Σερρών, ο οποίος εγκαταβιούσε στη Νέα Σκήτη του Αγίου Όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του makthes.gr χθες εκοιμήθη από κορονοϊό κι ένας μοναχός από τη Μονή Χιλανδαρίου

Το τριπλό χτύπημα έρχεται μόλις μια μέρα μετά τις ανακοινώσεις από τη μια της Διοίκησης του Αγίου Όρους πως… δεν υπάρχει σντιεμβολιαστική προπαγάνδα και τέτοιο ζήτημα στο Άγιον Όρος και από την άλλη της Ιεράς Επιστασίας πως η αντιεμβολιαστική ρητορική αφορά μεμονωμένες φωνές μοναχών…

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ

Ερώτημα: Η πίστη είναι ασυμβίβαστη με την Ιατρική;

«Αθανάσιος Μαρτίνος-διοικητής Άθωνα: «είναι λίγο οξύμωρο να κάνουν το εμβόλιο, λόγω της βαθιάς πίστης που έχουν στον Θεό»(!)

Πηγή fantomas.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.