Ένα εξωκοσμικό διαμάντι 555,55 καρατίων «προσγειώθηκε» στο Ντουμπάι

Ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s στο Ντουμπάι παρουσίασε ένα διαμάντι που είναι κυριολεκτικά εξωκοσμικό. Πρόκειται για «Το Αίνιγμα», ένα μαύρο διαμάντι 555,55 καρατίων, το οποίο οι ειδικοί εκτιμούν ότι προέρχεται από το διάστημα.

Το σπάνιο διαμάντι παρουσιάστηκε τη Δευτέρα (17/1) σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο περιοδείας στο Ντουμπάι και το Λος Άντζελες πριν από τη δημοπρασία που θα γίνει τον Φεβρουάριο στο Λονδίνο.

Ο οίκος Sotheby’s αναμένει ότι το διαμάντι θα πωληθεί για τουλάχιστον 5 εκατομμύρια βρετανικές λίρες (6,8 εκατομμύρια δολάρια). Ο οίκος δημοπρασιών σχεδιάζει να δεχτεί και κρυπτονόμισμα ως πληρωμή.

Η Σόφι Στίβενς, ειδική στα κοσμήματα στον οίκο Sotheby’s στο Ντουμπάι, δήλωσε στο Associated Press ότι ο αριθμός πέντε έχει σημασία για το διαμάντι, το οποίο έχει 55 όψεις.

«Το σχήμα του διαμαντιού βασίζεται στο σύμβολο της παλάμης στις χώρες της Μέσης Ανατολής, του Khamsa, και συμβολίζει δύναμη και προστασία», δήλωσε. Η λέξη «Khamsa» στα αραβικά, σημαίνει πέντε.

«Έτσι, έχουμε ένα ωραίο μοτίβο του αριθμού πέντε που σχετίζεται με το διαμάντι», πρόσθεσε.

Η Στίβενς είπε επίσης ότι το μαύρο διαμάντι πιθανώς προέρχεται από το διάστημα.

«Τα διαμάντια carbonado, πιστεύουμε ότι σχηματίστηκαν από εξωγήινες προελεύσεις, πιθανώς από μετεωρίτες που συγκρούστηκαν στη Γη», εξήγησε.

Τα μαύρα διαμάντια, γνωστά και ως carbonado, είναι εξαιρετικά σπάνια και βρίσκονται στη φύση μόνο στη Βραζιλία και την Κεντρική Αφρική. Η θεωρία της εξωκοσμικής προέλευσης βασίζεται στα ισότοπα άνθρακα και την υψηλή περιεκτικότητά τους σε υδρογόνο.

ΠΗΓΗ: Associated Press

 

 

www.ertnews.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.