Ένθετο Υγεία: Αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια – Ολοκληρωμένη αποκατάσταση σε ειδικά κέντρα

20231113-ENTHETO-YGEIA

Ένας στους έξι ανθρώπους κινδυνεύει να υποστεί εγκεφαλικό κάποια στιγμή στη ζωή του. Η χώρα μας παρουσιάζει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά θνητότητας και αναπηρίας μετά από εγκεφαλικό στην Ευρώπη. Η αποκατάσταση σε πρώιμο στάδιο είναι απαραίτητη και χρειάζεται χρόνο και υπομονή. Ασθενείς που βγήκαν νικητές μετά από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο μιλούν στην κάμερα του ΕΡΤNEWS.

Δείτε ακόμα στο Ένθετο για την ΥΓΕΙΑ του ΕΡΤNEWS:

Μελέτη “First steps”: Πρώιμη ανίχνευση σε περισσότερα από 400 γενετικά νοσήματα

550 παιδιά με σπάνια γενετικά νοσήματα γεννήθηκαν το 2020 στην Ελλάδα. Ορισμένα από τα γενετικά νοσήματα της παιδικής ηλικίας είναι θεραπεύσιμα, εφόσον διαγνωστούν εγκαίρως. H καινοτόμος μελέτη με το όνομα «First Steps», στην οποία συμμετέχουν 3 ελληνικά δημόσια νοσοκομεία έχει ως στόχο τη βελτίωση της πρόγνωσης των νεογνών με σπάνια γενετικά νοσήματα αλλά και τη σημαντική εξοικονόμηση πόρων για το Eθνικό Σύστημα Υγείας.

Ο ρόλος της γενετικής στις παθήσεις στόματος

Στο μεταίχμιο της Ιατρικής και της Οδοντιατρικής, η επιστήμη της στοματολογίας ερευνά όλες τις παθήσεις του στόματος. Με τη βοήθεια της γενετικής δίνεται η δυνατότητα σωστής διάγνωσης και αντιμετώπισης των ασθενών με τέτοιες παθήσεις.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΑΓΟΡΟΓΙΑΝΝΗ

www.ertnews.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...