Ένθετο Υγεία: Πρωτοποριακό ιατρείο πόνου στο νοσοκομείο Αττικόν – Τα όπλα για την εξάλειψη του καρκίνου τραχήλου της μήτρας

εμβολιο hpv

Η επικράτηση στη μάχη απέναντι στον καρκίνο, πολλές φορές δεν είναι αναίμακτη. Αφήνει κατάλοιπα που συντροφεύουν τους ανθρώπους που τον βίωσαν και μετά καλούνται να διαχειριστούν το άγχος και το φόβο μήπως ο εφιάλτης τους ξαναχτυπήσει την πόρτα. Στην αντιμετώπιση αυτού του άγχους αλλά και στην πρόληψη πιθανής επανεμφάνισης της νόσου στοχεύει το πρωτοποριακό ιατρείο υποστήριξης του τρόπου ζωής για καρκινοπαθείς που δημιουργήθηκε στο νοσοκομείο «Αττικόν».

Δείτε ακόμα στο Ένθετο για την ΥΓΕΙΑ του ΕΡΤNEWS:

Ιατρεία πόνου: Ανακουφίζουν από το χρόνιο πόνο

Στα Ιατρεία Πόνου μπορεί κάποιος να βρει ανακούφιση και λύση στον χρόνιο πόνο που δεν μπορεί να ξεπεράσει, να μαλακώσει ή να θεραπεύσει. Ασθενείς που βίωσαν τον πόνο βρήκαν μια αγκαλιά παρηγοριάς και φροντίδα σε σώμα και ψυχή μέσα από αυτά τα ιατρεία και μιλούν για την εμπειρία τους στην κάμερα του ΕΡΤΝEWS.

Εμβολιασμός και προληπτικές εξετάσεις: όπλα εξάλειψης του καρκίνου τραχήλου της μήτρας

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ο τέταρτος πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες παγκοσμίως. Ωστόσο, τα επιστημονικά στοιχεία δείχνουν ότι αν αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη σε κορίτσια αλλά και αγόρια από την αρχή της εφηβείας – και σε συνδυασμό με τον απαραίτητο προσυμπτωματικό έλεγο – αυτός ο καρκίνος μπορεί να εξαλειφθεί μέχρι τα μέσα του 21ου αιώνα.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΕΙΡΗΝΗ ΚΥΡΙΤΣΗ

www.ertnews.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...