Ένθετο Υγεία: Συνδυασμός βαριατρικής χειρουργικής και φαρμακευτικής αγωγής για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας

Obesity Charts

Η παχυσαρκία είναι ασθένεια, τονίζουν ειδικοί και στερεί από τον άνθρωπο τη δυνατότητα να απολαμβάνει όλα όσα επιθυμεί, όποια κι αν είναι η ηλικία του. Οι θεραπευτικές μέθοδοι, οι οποίες εφαρμόζονται, με επιτυχία, για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας παρουσιάστηκαν στο 3ο ετήσιο συνέδριο της Ομάδας Μελέτης Μεταβολικής Χειρουργικής, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. 

Παθολογική ανατομική: Μία κρίσιμη ιατρική ειδικότητα για τη διάγνωση σοβαρών νοσημάτων

Η Παθολογική Ανατομική είναι η ειδικότητα που βοηθά στη διάγνωση κακοηθειών και άλλων σοβαρών νοσημάτων αφού αντικείμενό της είναι η επεξεργασία κυττάρων και ιστών του ασθενούς. Στις 9 Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Παθολογικής Ανατομικής και, με αυτή την αφορμή, η επιστημονική εταιρεία στη χώρα μας συστήνεται στο κοινό για να ενημερώσει για τον εξαιρετικά σημαντικό ρόλο της Παθολογικής Ανατομικής στην Ιατρική.

Pexels / Towfiqu barbhuiya

Άσκηση και πρόληψη καρκίνου

Με σύνθημα «Βάλε Στόχο την Κίνηση» η ΜΚΟ «Στόχος – Πρόληψη» και ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου διοργάνωσαν μία δράση για άτομα όλων των ηλικιών στη Μαρίνα Φλοίσβου. Το μήνυμα ήταν πως τα 20 λεπτά συστηματικής άσκησης σε καθημερινή βάση είναι αρκετά για να μειώσουν την πιθανότητα νόσησης από καρκίνο.

Συμφωνική μουσική σε νοσοκομεία

Μία διαφορετική συναυλία είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι εργαζόμενοι αλλά και ασθενείς και οι συνοδοί τους στο προαύλιο του νοσοκομείου Ευαγγελισμός. 43 νέοι μουσικοί πλημμύρισαν με ήχους συμφωνικής μουσικής το χώρο του νοσοκομείου, προσφέροντας χαρά και χαμόγελα σε όσους βρέθηκαν εκεί. 
Η συμφωνική ορχήστρα Ricciotti Ensemble από την Ολλανδία, ξεκίνησε την περιοδεία της σε δημόσιους χώρους από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Η περιοδεία με το όνομα “Οδύσσεια” θα συνεχιστεί σε όλη την Ελλάδα, σε ασυνήθιστους χώρους, όπως νοσοκομεία και σχολεία, για ανθρώπους που για οποιοδήποτε λόγο δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν κονσέρτα. Όλες οι συναυλίες είναι δωρεάν για το κοινό.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΑΓΟΡΟΓΙΑΝΝΗ

www.ertnews.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...