Ένταξη Φινλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ μπορεί να σημάνει κι αποχώρηση της Τουρκίας – FANTOMAS.GR

Σε νέα σειρά σκληρών σχολίων του κατά της Ελλάδας, της Δύσης, της Σουηδίας και της Φινλανδίας και εν μέσω επαίνων για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την τουρκική ιστορία, ο ηγέτης των Τούρκων εθνικιστών και κυβερνητικός εταίρος Ντεβλέτ Μπαχτσελί δήλωσε ότι η Άγκυρα δεν αποκλείεται να αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ εάν ενταχθούν σε αυτό η Φινλανδία και η Σουηδία.

Μιλώντας την Τρίτη είπε ότι στέλνει σαφές μήνυμα στο ΝΑΤΟ ότι τυχόν αποδοχή του Ελσίνκι και της Στοκχόλμης στους κόλπους του θα οδηγήσει σε συζητήσεις για αποχώρηση της Άγκυρας, και αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται να πλήξει την ισχυρή Τουρκία.

Αφού κατηγόρησε τη Σουηδία ότι φιλοξενεί αρχηγείο του ΡΚΚ («το δεύτερο βουνό Καντίλ βρίσκεται στη Σουηδία», είπε με αναφορά στο ιρακινό όρος όπου βρίσκεται το αρχηγείο των Κούρδων μαχητών), τόνισε με έμφαση:

«Η Τουρκία δεν είναι χωρίς επιλογές. Ακόμη και η αποχώρηση από το ΝΑΤΟ θα πρέπει να είναι στην ημερήσια διάταξη. Δεν γεννηθήκαμε με το ΝΑΤΟ. Δεν θα χαθούμε χωρίς το ΝΑΤΟ», είπε ο επικεφαλής του Κόμματος της Εθνικιστικής Δράσης.

Βέλη και κατά Μητσοτάκη

Δεν παρέλειψε βεβαίως να επιτεθεί και στον Έλληνα πρωθυπουργό: «Κατά τη γνώμη μας, είναι αρκετά προβληματικό το γεγονός ότι η ομιλία του Έλληνα πρωθυπουργού στο αμερικανικό Κογκρέσο καταχειροκροτήθηκε 37 φορές. Δεν ξέρουμε τι βρήκαν οι βουλευτές στην ομιλία του Μητσοτάκη. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι συναντήθηκαν σε κοινό έδαφος κατά της Τουρκίας», είπε.
Από τους μύδρους Μπαχτσελί δεν ξέφυγε η Κύπρος, όπως συνήθως: «Η Κύπρος είναι Τουρκική. Τούρκοι θα μείνουν. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη λύση δύο κρατών στην Κύπρο. Η μοίρα της Κύπρου δεν είναι ο ελληνισμός, αλλά η τουρκοκρατία», είπε επί λέξει, παραδεχόμενος ουσιαστικά ότι πρόκειται για τουρκική κατοχή της νήσου.

Πηγή: A Haber

Πηγή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *