Έρευνα: Η σαμπάνια κάνει καλό στην ψυχική υγειά, το Αλτχάιμερ και την πρόληψη της άνοιας

Σύμφωνα με έρευνα, η κατανάλωση τριών ποτηριών σαμπάνιας την εβδομάδα μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της άνοιας και της νόσου του Αλτσχάιμερ.

Αυτά τα αποτελέσματα οφείλονται στα σταφύλια. Λόγω των ενώσεων που βρίσκονται στο Pinot Noir και στο Pinot Meunier, οι οποίες χρησιμοποιούνται για την παρασκευή σαμπάνιας, μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη αυτών των ψυχικών ασθενειών.

Ο καθηγητής Jeremy Spencer του Πανεπιστημίου του Reading είπε: «Αυτή η έρευνα, δείχνει για πρώτη φορά ότι η μέτρια κατανάλωση σαμπάνιας έχει τη δυνατότητα να επηρεάσει τη γνωστική λειτουργία, όπως η μνήμη.  Η σαμπάνια, η οποία δεν έχει φλαβονοειδή, είναι επίσης ικανή να επηρεάσει τη λειτουργία του εγκεφάλου μέσω της δράσης μικρότερων φαινολικών ενώσεων».

Αλλά θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η έρευνα βασίζεται σε ένα πείραμα που περιλαμβάνει αρουραίους. Ο Δρ David Vauzour πρόσθεσε: «Στο εγγύς μέλλον, θα προσπαθήσουμε να μεταφράσουμε αυτά τα ευρήματα στους ανθρώπους. Αυτό έχει επιτευχθεί με επιτυχία με άλλα τρόφιμα πλούσια σε πολυφαινόλες, όπως τα βατόμουρα, και αναμένουμε παρόμοια αποτελέσματα με τη σαμπάνια».

 

Πηγή:Abcnews.al

Μετάφραση: Σταυρούλα Ευάγγελου

www.ertnews.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.