Αδ. Γεωργιάδης: Βρισκόμαστε σε τροχιά ανάπτυξης – Σχέδιο αντιμετώπισης των ανατιμήσεων επεξεργάζεται η κυβέρνηση

Στο θέμα των ανατιμήσεων σε πολλά βασικά είδη, ως συνέπεια των διεθνών αυξήσεων στα ναύλα, στην ενέργεια και σε πρώτες ύλες, αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, στο περιθώριο των εργασιών του Πανελληνίου Συνεδρίου Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Βόλο.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως “η κυβέρνηση επεξεργάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της κατάστασης, το οποίο θα ανακοινωθεί στην επικείμενη ΔΕΘ διά στόματος του πρωθυπουργού”.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ο ίδιος πάντως, έδωσε μια πολύ αισιόδοξη εικόνα της οικονομίας της χώρας, επικαλούμενος τους δείκτες της ΕΛΣΤΑΤ, που έχουν ήδη ανακοινωθεί και παραπέμποντας στις επίσημες ανακοινώσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, για το β’ τρίμηνο του 2021, μεθαύριο.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

«Η οικονομία μας άντεξε υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Η αντίστροφη πορεία από την αναγκαστική ύφεση του 2020, λόγω πανδημίας, έχει ξεκινήσει και οδηγεί προδιαγεγραμμένα, στην πολύ  μεγάλη ανάπτυξη του 2021 και στην ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη του 2022» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας πως σύμφωνα με παγκόσμιους οικονομικούς δείκτες, οι επενδύσεις στην Ελλάδα ξεπέρασαν όλα τα ρεκόρ, ενώ καταγράφηκε ο υψηλότερος δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας όλων των εποχών, ο υψηλότερος όγκος εξαγωγών, ο υψηλότερος τζίρος εξαγωγών και η υψηλότερη βιομηχανική δραστηριότητα.

Όσον αφορά στον τουρισμό, ο υπουργός επισήμανε, ότι “η τουριστική περίοδο φέτος πήγε εξαιρετικά καλά, πολύ καλύτερα από όλες τις προβλέψεις, ενώ η καλή πορεία συνεχίζεται και τον Σεπτέμβριο. Οι δε εκτιμήσεις – βάσει των προκρατήσεων – είναι ότι θα συνεχίσει έτσι και τον Οκτώβριο”.

«Τουρισμός, βιομηχανίας, βιοτεχνία, μεταποίηση, επενδύσεις, όλα δείχνουν ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Τί χρειάζεται; Να συνεχίσουμε την καλή δουλειά, να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις  που η εποχή φέρνει, όπως το κύμα ακρίβειας, που έρχεται δυστυχώς εισαγόμενο και στην Ελλάδα, με την μεγάλη αύξηση των ναύλων, της ενέργειας και των πρώτων υλών. Εδώ είμαστε να βρούμε λύσεις και για αυτά, όπως βρήκαμε για όλα τα άλλα τα δύσκολα που βρέθηκαν στο  δρόμο μας» κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Πηγή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *