Ακτιβιστές του Fridays For Future Ελλάδος στο Παγκόσμιο Συνέδριο Ανώτατης Εκπαίδευσης 2022

Στις 18 Μαΐου 2022 οι επικεφαλής/συντονιστές του Fridays For Future Ελλάδος, Αλέξανδρος Ραμιώτης και Εύα Παπανικολάκη, θα βρεθούν στην Βαρκελώνη και θα εκπροσωπήσουν την ομάδα εργασίας του Fridays For Future Climate Education International και την Ελλάδα στο παγκόσμιο συνέδριο της UNESCO για την Ανώτατη Εκπαίδευση (World Higher Education Conference 2022). Συγκεκριμένα, θα συμμετέχουν, μαζί με εκπροσώπους άλλων παγκόσμιων οργανώσεων και πολιτικούς, στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τίτλο: “Youth Collaborating with Educational Leaders on Climate Education”.

Στόχος είναι να ενισχυθούν οι συνεργασίες μεταξύ της νεολαίας, των ηγετών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και των υπευθύνων λήψης αποφάσεων για την ενσωμάτωση της κλιματικής εκπαίδευσης στα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και την εύρεση τρόπων για την συνεχόμενη μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος των πανεπιστημιακών μονάδων.

Ως νέες/οι ακτιβίστριες/ες θα παρουσιάσουν το μανιφέστο τους για την εκπαίδευση για το κλίμα, το οποίο υποστηρίζεται από πολλές διεθνείς οργανώσεις νεολαίας, και ιστορίες επιτυχημένης συνεργασίας με φορείς χάραξης πολιτικής ανά τον κόσμο. Θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις από εθνικές επιτροπές και συζήτηση για τρόπους ενίσχυσης των συνεργασιών γύρω από τις απαιτήσεις της νεολαίας.

Όπως εξηγούν οι ίδιοι: «Το όραμά μας για την κλιματική εκπαίδευση, ως νέα άτομα από πολλές διαφορετικές χώρες, στοχεύει στην ενσωμάτωση της εκπαίδευσης για το κλίμα με τη μορφή ενός διεπιστημονικού προγράμματος σπουδών, σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Στόχος της κλιματικής εκπαίδευσης είναι να παρέχει μια ολιστική κατανόηση της κρίσης του κλίματος και της βιοποικιλότητας των αιτιών και συνεπειών της, να διευκολύνει την ανάπτυξη βιώσιμων καινοτομιών και λύσεων και να ενθαρρύνει τους μαθητές να συμμετέχουν ενεργά στη δημιουργία μιας κοινωνικά δίκαιης, βιώσιμης κοινωνίας».

www.ertnews.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.