Απίστευτες εικόνες μετά την κακοκαιρία Elias – FANTOMAS.GR

Πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση στην Εύβοια, λόγω της έντονης βροχόπτωσης που σημειώθηκε τις προηγούμενες μέρες από την κακοκαιρία Elias.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, μπορεί να έχει σταματήσει η βροχόπτωση στην περιοχή από το μεσημέρι της Πέμπτης (28/9), όμως το αποτύπωμα της κακοκαιρίας είναι ιδιαίτερο έντονο, καθώς δρόμοι έχουν γεμίσει με φερτά υλικά και λάσπες, με πολλές οδικές αρτηρίες να είναι απροσπέλαστες. Παράλληλα, πολλά σπίτια και επιχειρήσεις έχουν πλημμυρίσει, με τους κατοίκους να βγάζουν τη λάσπη προσπαθώντας να σώσουν ό,τι μπορούν από την περιουσία τους.

Στην περιοχή Κρύα Βρύση, στη Βόρεια Εύβοια, όπως φαίνεται στη  φωτογραφίες, ένα σπίτι έχει γείρει κυριολεκτικά, με αποτέλεσμα να κρέμεται πάνω από τα ορμητικά νερά, ενδεικτικό της μεγάλης νεροποντής που σημειώθηκε από την κακοκαιρία Elias.

Πολλές περιοχές παραμένουν χωρίς ρεύμα και νερό μετά τις ζημιές που προκάλεσε στο δίκτυο η υπερχείλιση χειμάρρων. Το χρώμα της θάλασσας στη Λίμνη Ευβοίας άλλαξε από τις λάσπες που κατέβηκαν από το βουνό, ενώ φερτά υλικά από τα καμένα δάση δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στα χωριά, αρκετά από τα οποία έχουν αποκλειστεί, όπως οι Γούβες.

 

 

Πηγή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *