Αποχωρεί η «Ομπρέλα», σε δίνη η «ομάδα Αχτσιόγλου» – FANTOMAS.GR

Πυριδιταποθηκη  έτοιμη να εκραγεί είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, με την αποχώρηση της «Ομπρέλας» και του Ευκλείδη Τσακαλώτου να είναι προ των πυλών. Ερώτημα είναι η στάση που θα κρατήσει η ομάδα Αχτσιόγλου κατά τη δεύτερη ημέρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα καταθέσει κείμενο στην Κεντρική Επιτροπή, που θα σηματοδοτεί την αποχώρηση της τάσης που μετέχει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Οι εργασίες της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ θα ολοκληρωθούν το απόγευμα με την ψηφοφορία για το σχέδιο πολιτικής απόφασης το απόγευμα σήμερα. Η χθεσινή ημέρα της ΚΕ σημαδεύτηκε από την αποχώρηση από τη συνεδρίαση, της «Ομπρέλας» και των ομάδων της Έφης Αχτσιόγλου και του Διονύση Τεμπονέρα.

Όπως δήλωσαν αποχωρώντας, ο λόγος είναι ότι δεν έγινε δεκτή από το προεδρείο η πρότασή τους να τεθεί σε ψηφοφορία άμεσα το θέμα του δημοψηφίσματος για τις διαγραφές των στελεχών που είχε βάλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες, έως αργά το βράδυ, πραγματοποιήθηκαν συνεδριάσεις της «Ομπρέλας» και της ομάδας του Δ. Τεμπονέρα, εξετάζοντας τη στάση και τα επόμενα βήματά τους.

Ο Κασσελάκης χαρακτήρισε «πολιτική του Πουμαρό» την «κόκκινη Ομπρελα»

Η ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος το Σάββατο  ήταν γεμάτη εντάσεις, αντιδράσεις, ακόμη και αποδοκιμασίες.

Το προεδρείο από την θέση του παρενέβη αρκετές φορές για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, οι διαφωνίες όμως δεν πτόησαν τον Κασσελάκη, ο οποίος εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της «Ομπρέλας», χαρακτηρίζοντάς τους ως… σάλτσα Πουμαρό:

«Γιατί όσο εκείνοι θα κάνουν δήθεν αριστερή πολιτική με τεράστια κείμενα γεμάτα αόριστες σάλτσες – πολιτική του Πουμαρό – η δική μας Αριστερά θα επαναφέρει το κράτος δικαίου και τα εργασιακά δικαιώματα στην Ελλάδα, θα παρεμβαίνει στη Στέγη, στο Κλίμα, στη Φτώχεια, στα Δικαιώματα».

Κατά την επεισοδιακή ομιλία του (που ξεκίνησε με δύο ώρες καθυστέρηση) το πρωί του Σαββάτου ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι η αποχώρηση των υπό διαγραφή στελεχών δεν είναι διάσπαση αλλά η αρχή της ενότητας, ανοίγοντας την πόρτα της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ σε όποιον το επιθυμεί.

Η εισήγηση Κασσελάκη στη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ήταν προγραμματισμένη για τις 12 αλλά ξεκίνησε με δύο ώρες καθυστέρηση και μάλιστα σε κλίμα έντασης. Είναι ενδεικτικό ότι ο προεδρεύων παρενέβη δύο φορές ζητώντας σεβασμό στον ομιλητή καθώς υπήρχαν φωνές και αποδοκιμασίες από την αίθουσα.

«Πώς να δώσουμε προοπτική στον ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ τοπικών νομισμάτων και δηλώσεων Κατρούγκαλου;». «Άλλο η κουλτούρα της δημοκρατίας και άλλο της αυτοκτονίας» είπε o νέος πρόεδρος ξεκινώντας επιθετικά.

Μία εβδομάδα διορία

Ο κ. Κασσελάκης έδωσε μια εβδομάδα προθεσμία στην Επιτροπή Δεοντολογίας να συνεδριάσει για της διαγραφές, για να παραμείνει σταθερός στην απόφασή του για τη διεξαγωγή εσωκομματικού δημοψηφίσματος.

Παράλληλα, άσκησε δριμεία κριτική στην εσωκομματική αντιπολίτευση, λέγοντας πως «κανείς από εσάς δεν θα πήγαινε στα κανάλια για να γίνει Πέμπτη φάλαγγα της ΝΔ», ενώ υποστήριξε ότι «τέλος η κομματίλα, τέλος η καμαρίλα».

«Εδώ, στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, τα στελέχη που προσβάλλουν εσάς, εμάς, που λένε UFO και followers τούς ψηφοφόρους μας, παραμένουν εβδομάδες μετά τις ύβρεις τους στο κόμμα. Δεν έχουν ανασκευάσει ούτε μία λέξη αν και είχαν πολλές ευκαιρίες. Εσείς αυτό το επιτρέπετε; Το δέχεστε; Αυτή είναι η βάση του προβλήματος. Κι εγώ θέλω λύση. Έχω μάθει στη ζωή μου να ψάχνω τη λύση. Και να τη βρίσκω» πρόσθεσε.

 

Πηγή fantomas.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...