Από αριθμό τηλεφώνου συγκεκριμένου πολιτικού προσώπου «μόλυναν» με sms τα τηλέφωνα πολιτικών που παρακολουθούσαν – FANTOMAS.GR

Σε μία νέα αποκάλυψη που προκαλεί αίσθηση για το σκάνδαλο των υποκλοπών προχώρησε απόψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα»

Σύμφωνα με τα όσα είπε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του MEGA, αποστολέας στους 11 από τους συνολικά 90 παραλήπτες-πολιτικούς του sms με το παράνομο λογισμικό, εμφανίζεται ο αριθμός κινητού που ανήκει σε πρόσωπο με σημαντική πολιτική παρουσία!

Συγκεκριμένα, η παγίδευση των τηλεφώνων με το παράνομο λογισμικό του Predator γινόταν με την αποστολή ενός sms που περιείχε ένα παραπλανητικό link, το οποίο εάν ο παραλήπτης το πατούσε, τότε γινόταν η παγίδευση του κινητού του.

Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η οποία διεξάγει έρευνα, έστειλε ένα έγγραφο προς 90 παραλήπτες – στόχους του παράνομου λογισμικού Predator.

Σε αυτό έγγραφο η Αρχή, αναφέρει σε κάθε θύμα του Predator τον αριθμό του τηλεφώνου του, τον φερόμενο αποστολέα, τον χρόνο αποστολής του επίμαχου sms αλλά και το link-παγίδα που περιείχε.

 

Επιπλέον, όπως είπε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, από αυτά τα 90 παγιδευμένα τηλέφωνα, υπήρξαν 11 τα οποία ανήκουν σε πολιτικούς -και όχι μόνο- και παγιδεύτηκαν με sms και link, με αποστολέα να εμφανίζεται ο αριθμός κινητού που ανήκει σε πρόσωπο με σημαντική πολιτική παρουσία.

Μάλιστα, όλα τα sms που στάλθηκαν στους συγκεκριμένους 11, στάλθηκαν με διαφορά λίγων ωρών τον Ιανουάριο του 2021.

Με πληροφορίες από megatv

Πηγή fantomas.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *