Από τα Δωδεκάνησα έρχονται Ελλάδα οι μετανάστες που ξεκινούν από Τουρκία – 1.600% αυξήθηκαν οι ροές σε Κω και Ρόδο! – FANTOMAS.GR

Οι νέοι δρόμοι που χρησιμοποιούν τα κυκλώματα διακινητών μεταναστών, αποκαλύπτονται μέσα από τα στατιστικά στοιχεία που παρουσιάζει το protothema.gr. Η σύγκριση των αριθμών μεταξύ του Μαΐου του 2021 και του Μαΐου 2022, αποτυπώνει την αλήθεια και τα νέα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί.

Έτσι, η αύξηση κατά 1600% των συλλήψεων παράτυπων μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή των Δωδεκανήσων και ειδικότερα στη Ρόδο και την Κω δείχνει ότι οι διακινητές πλέον, χρησιμοποιούν κυρίως τη συγκεκριμένη θαλάσσια οδό, όπως επίσης και αυτή των υπολοίπων νησιών της Δωδεκανήσου, όπου παρατηρείται αύξηση 253%.

Τα νέα δεδομένα επιβεβαιώνονται και από τις συλλήψεις διακινητών που παρατηρείται ανάλογη αύξηση 800% για τα νησιά της Ρόδου και της Κω και κατά 200% για τα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου. Με απλά λόγια, διακινητές επέλεξαν τον Μάιο του 2022 συγκριτικά με τον Μάιο του ’21 τη ζώνη των Δωδεκανήσων για την προώθηση των μεταναστών.

Την ίδια ώρα, από τον Έβρο, τα πράγματα δείχνουν να πηγαίνουν καλύτερα σε κάποιες περιοχές και χειρότερα σε κάποιες άλλες. Συγκεκριμένα τον Μάιο του 2021 πέρασαν 335 παράνομοι μετανάστες ενώ τον Μάιο του ’22 589. Δηλαδή καταγράφεται αύξηση της τάξεως του 75,8%. Από την περιοχή της Αλεξανδρούπολης, υπήρξε μια μείωση 6% και από την Ορεστιάδα μια μεγάλη αύξηση 248%. Βέβαια, η αύξηση μπορεί να είναι στατιστικά μεγάλη, όμως ο πραγματικός αριθμός είναι σχετικά μικρός καθώς ανέρχεται σε 310 άτομα τον Μάιο του 2022 έναντι 89 που κατεγράφησαν τον περασμένο Μάιο.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι υπάρχει τεράστια μείωση στις συλλήψεις για παράνομη είσοδο στην ελληνοβουλγαρική και ελληνοαλβανική μεθόριο. Αυτό σύμφωνα με αστυνομικές πηγές αποδίδεται στην άψογη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ ελληνικών, αλβανικών και βουλγαρικών αρχών. Την ίδια ώρα, ο υπουργός Προστασία του Πολίτη κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ανακοίνωσε ουσιαστικά την επέκταση του φράκτη στον Έβρο με χρήματα που θα αντληθούν από κοινοτικά κονδύλια και πακέτα.

Τέλος, σε εξέλιξη βρίσκεται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, η διαδικασία για την πρόσληψη ακόμη 600 Ειδικών Φρουρών για τη συγκρότηση Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (Ο.Π.Π.Ι.). Οι 600 επιπλέον Ειδικοί Φρουροί, θα προσληφθούν από τη λίστα επιλαχόντων, σύμφωνα με την από 31 Μαΐου 2021 προκήρυξη, ενώ θα καλύψουν τις επιπλέον θέσεις σε ποσοστό 80% από την κατηγορία Α’ (480 θέσεις) και 20% από την κατηγορία Β’ (120 θέσεις). Οι παραπάνω προσλήψεις αποτελούν έμπρακτη εφαρμογή του Κυβερνητικού Σχεδιασμού και εντάσσονται στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας για την αναβάθμιση και ενίσχυση της ασφάλειας προσώπων και υποδομών των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, και κατ’ επέκταση του κοινωνικού συνόλου.

PROTO THEMA

Πηγή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *