Από το 2021 οι έρευνες, συνεργάστηκε με 5 υπηρεσίες ασφαλείας της ΕΕ – FANTOMAS.GR

Μπορεί το σκάνδαλο Qatargate που έχει σοκάρει την παγκόσμια κοινή γνώμη να αποκαλύφθηκε την περασμένη Παρασκευή, οι ενέργειες που οδήγησαν στις τελευταίες  εξελίξεις, όμως, έχουν δρομολογηθεί πολύ καιρό πριν.

Όπως αποκαλύπτει το ρεπορτάζ του βελγικού Knack σε συνεργασία με τη γαλλική Le Soir και επιβεβαιώνει ο Βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης, Βίνσεντ βαν Κουίκενμπορν, η δικαστική έρευνα για πιθανή διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ξεκίνησε μετά από έρευνα πληροφοριών από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας του Βελγίου.

Με βάση πολλές καλά ενημερωμένες πηγές, οι Knack και Le Soir αποκαλύπτουν τώρα τι προηγήθηκε της αποτελεσματικής έρευνας της Κεντρικής Υπηρεσίας Καταπολέμησης Διαφθοράς της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας.

Όπως σημειώνουν τα διεθνή μέσα, η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας του Βελγίου δεν διαχειρίζεται υποθέσεις πολιτικών κομμάτων ή παραγόντων, αλλά πραγματικές απειλές.

Στο πλαίσιο αυτής της αποστολής, ονόματα των πολιτικών ή των κομμάτων ενδέχεται να συνεχίσουν να μπαίνουν στο στόχαστρο της υπηρεσίας πληροφοριών.

Η σημαντικότερη αρμοδιότητα της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας είναι να συλλέγει πληροφορίες σχετικά με δραστηριότητες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή για την ασφάλεια του κράτους, όπως η «παρέμβαση στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων».

Ήδη από το 2021 η Υπηρεσία ξεκίνησε έρευνα πληροφοριών για παρέμβαση ξένων δυνάμεων, η οποία είναι και εκείνη που τελικά οδήγησε στη δικαστική έρευνα, που κρατάει σήμερα δέσμια των αποκαλύψεων ολόκληρη την Ευρώπη.

 

Πηγή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *