Αρχαιολόγοι στην Αίγυπτο βρήκαν θησαυρό με χρυσά κοσμήματα

Θησαυρό που περιλαμβάνει ομάδα χρυσών κοσμημάτων έφερε στο φως  Αιγυπτιακή-Αγγλική αρχαιολογική αποστολή που συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και κάνει έρευνες  εδώ και δεκαετίες στην περιοχή αρχαιοτήτων «Tel el-Amarna», στο Κυβερνείο Minya, νότια του Καΐρου.

Αιγύπτιος κυβερνητικός αξιωματούχος χαρακτήρισε τον θησαυρό πολύτιμο, λέγοντας ότι το αρχαιολογικό επίτευγμα θα στηρίξει τον ισχυρισμό της Αιγύπτου να συμπεριλάβει την περιοχή στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Ο Διευθυντής Αρχαιοτήτων Κεντρικής Αιγύπτου, Gamal El-Samastawy, είπε στο Sky News Arabia ότι ο θησαυρός ανακαλύφθηκε σε έναν από τους τάφους των απλών ανθρώπων ή των φτωχών της δέκατης όγδοης φαραωνικής οικογένειας στη σύγχρονη πολιτεία, η οποία ήταν γνωστή ως πόλη Akhenaten και χτίστηκε από τον Ακενατόν .

Ο θησαυρός από τα κοσμήματα, θα εκτεθεί στο Αιγυπτιακό Μουσείο στην πλατεία Ταχρίρ στο κέντρο του Καΐρου και ενδέχεται να επιλεγεί για έκθεση στο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο στην περιοχή των Πυραμίδων της Γκίζας μετά το άνοιγμα του λόγω την ιστορική του σημασία.

Η αρχαιολογική περιοχή της Αμάρνας είναι ιστορικά γνωστή για τις πολύτιμες αρχαιότητες της και κατά καιρούς ανακαλύπτονται τεράστιοι αρχαιολογικοί θησαυροί, γεγονός που υποδηλώνει τη σημασία της περιοχής αυτής για την Αίγυπτο και τον κόσμο.

Αναμένεται σύντομα η επιστημονική δημοσίευση της αρχαιολογικής αποστολής

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

 

www.ertnews.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *