Γελοιότητες – Οι Τούρκοι λένε ότι εντόπισαν σουηδικά αντιαρματικά σε σπηλιά που χρησιμοποιούσε το PKK

Νερό στον… μύλο της επιχειρηματολογίας Ερντογάν ότι Σουηδία και Φινλανδία ενισχύουν τους Κούρδους από τα ευρήματα – Σύμφωνα με την Άγκυρα, κατά τη διάρκεια της εφόδου υπήρξε ανταλλαγή πυρών με τους μαχητές του PKK να εξουδετερώνονται
Σουηδικά αντιαρματικά, όπλα και άλλα πυρομαχικά εντόπισαν οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας κατά τη διάρκεια εφόδου σε σπηλιά που χρησιμοποιούσε το PKK στο βόρειο Ιράκ, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Τούρκοι κομάντος εισέβαλαν στο σπήλαιο στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης επιχείρησης Claw-Lock, η οποία συνεχίζεται με πλήρη ισχύ παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες και το δύσκολο έδαφος, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας την Τετάρτη.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα του Anadolu κατά τη διάρκεια της εφόδου υπήρξε ανταλλαγή πυρών με τους μαχητές του PKK να εξουδετερώνονται. Οι τουρκικές αρχές χρησιμοποιούν τον όρο «εξουδετέρωση» αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι εν λόγω μαχητές παραδόθηκαν ή σκοτώθηκαν ή αιχμαλωτίστηκαν.

Σημειώνεται πως οι τουρκικές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει πολλές εφόδους σε σπηλιές που βρίσκονται στην περιοχή μετά τον θάνατο πέντε Τούρκων στρατιωτών που σκοτώθηκαν πρόσφατα. Παράλληλα οι Τούρκοι κομάντος κατέσχεσαν τηλεοράσεις, δορυφορικούς δέκτες και τρόφιμα.

Στις επιδρομές κατασχέθηκαν επίσης τηλεοράσεις, δορυφορικούς δέκτες, θερμάστρες, γεννήτριες καθώς και τρόφιμα. Ένα από τα κρησφύγετα των μαχητών ήταν ένα ψηλό σπήλαιο που χωριζόταν σε δωμάτια και είχε σκάλες που ένωναν τα επίπεδα μεταξύ τους, τόνισε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας. Από το 2020, η Τουρκία έχει ξεκινήσει διαδοχικές επιχειρήσεις εναντίον μαχητών του PKK που έχουν βρει καταφύγιο στο βόρειο Ιράκ.

Η επιχείρηση Claw-Lock, η πιο πρόσφατη, ξεκίνησε τον Απρίλιο για να στοχεύσει κρησφύγετα του PKK στην περιοχή Metina του Ιράκ, μετά τις επιχειρήσεις Claw-Tiger και Claw-Eagle. Το PKK εδώ και 35 χρόνια – Τουρκία, ΗΠΑ και Ε.Ε το χαρακτηρίζουν τρομοκρατική οργάνωση – ευθύνεται για τον θάνατο περίπου 40.000 ανθρώπων στους οποίους περιλαμβάνονται γυναίκες, παιδιά και βρέφη.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Πηγή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.