Γιώργος Δημόπουλος ¨Αρωγοί στη νέα προσπάθεια στην περιφέρεια Αττικής – Τιμώ τις προηγούμενες διοικήσεις γιατί η αυτοδιοίκηση ενώνει”

 

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακου συμβουλίου Αττικής Γιώργος Δημόπουλος κατά τον απολογισμό της περιφέρειας Αττικής αναφέρθηκε στα όσα έγιναν στην μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας κατά την προηγούμενη τετραετία .

Ο λόγος του  που  χειροκροτηθηκε,  ήταν εξαιρετικά μεστός και θεσμικά συγκροτημενος . Ο κ. Δημόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων

”  Είναι αλήθεια ότι η πρώτη φορά διακυβέρνηση στην Περιφέρεια Αττικής από Φιλελεύθερη – Κεντροδεξιά Παράταξη συνοδεύτηκε από μία εργώδη προσπάθεια για την ανάπτυξη με κοινωνικό πρόσημο σε ζωτικούς τομείς της καθημερινότητας: Δημόσια Υγεία – Κοινωνική Μέριμνα – Οδική Ασφάλεια – Έργα – Προστασία από τον Κορωνοϊό και μία σειρά άλλων δράσεων με την αγαστή συνεργασία της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας καθώς και την μόχλευση κονδυλίων του ΕΣΠΑ όπου μεγιστοποιήθηκε η απορρόφηση.
Είναι επίσης αλήθεια ότι η Περιφέρεια Αττικής έγινε πιο ανοιχτή στον Πολίτη με δράσεις και έργα και με ευήκοα ώτα για τα προβλήματά τους.
Εγώ προσωπικά συνέβαλα ως μέρος μίας συλλογικής προσπάθειας στην αναβάθμιση της Αθήνας μας και του Κεντρικού Τομέα:
• με την τουριστική της ανάπτυξη
• με τα εμβληματικά Πολιτιστικά Έργα
• με το Πεδίον του Άρεως να ξαναπαίρνει ζωή
• με τον νέο κανονισμό τροφοδοσίας στην Αθήνα
• με την εύρυθμη λειτουργία του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας
• με τα έργα Μαζικού Αθλητισμού στις γειτονιές
• με την αδειοδότηση και εξυγίανση λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών όπως οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.
Όμως η κοινωνική μάχη είναι αδιάκοπη για την βελτίωση. Και οι ανοιχτές προκλήσεις για το αύριο είναι υπαρκτές για τη Νέα Περιφερειακή Αρχή που παίρνει την σκυτάλη:
• Για την επεξεργασία των απορριμμάτων με σύγχρονες Μονάδες
• Για την συνεισφορά στην Οικογενειακή Πολιτική μέσα από την στήριξη των Πολύτεκνων Οικογενειών
• Για να συνεχιστεί η προσπάθεια αναζωογόνησης της Αθήνας
• Για την πιο στοχευμένη κατεύθυνση των κονδυλίων που δίνεται για Πολιτιστικές Εκδηλώσεις,

• Για την εξωστρέφεια ώστε να μάθει ο Πολίτης το έργο της Περιφέρειας
• Για πιο αποτελεσματική λειτουργία της Περιφέρεια Αττικής μέσα από την αναδιάρθρωση του Προσωπικού αλλά και τις απαιτούμενες Προσλήψεις για να αντιμετωπιστεί το τεράστιο έλλειμμα προσωπικού που υπάρχει.

Και εδώ αναδεικνύεται ο ρόλος της Κυβέρνησης και συνακόλουθα η κινητοποίησή της από την ΕΝΠΕ και βέβαια την Περιφέρεια Αττικής με τον κεντρικό ρόλο που έχει ώστε να θεραπευτούν χρόνιες αβελτηρίες στην Αυτοδιοίκηση που θα δώσουν το ζωτικό χώρο από ετεροδιοίκηση και «φτωχό συγγενή» να παράγει με αυτοτέλεια το έργο της.
Χωρίς να απαξιώνεται ο Περιφερειακός Σύμβουλος όπου θα έχει τα μέσα να ασκεί τα καθήκοντά του και όχι να υπογράφει – πιστοποιεί έργα εκατομμυρίων ευρώ , περιφερόμενος χωρίς καν γραφείο.

Άλλωστε αυτή την τετραετία όλοι ζήσαμε τις δυσμενείς συνέπειες της απλής αναλογικής στην κυβερνησιμότητα με αποτέλεσμα πολλές φορές μία κινητικότητα προσώπων όχι στην βάση της σύγκλισης των προγραμμάτων αλλά των προσωπικών επιδιώξεων και δεν αναφέρομαι στην Περιφέρειά μας αλλά γενικότερα.
Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους Περιφερειακούς Συμβούλους για την συνεργασία που είχα μαζί τους ως Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών και ως Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου. Τους Επικεφαλής των Παρατάξεων και τους προηγούμενους Περιφερειάρχες για το έργο τους.
Τιμώ τις προηγούμενες Διοικήσεις γιατί η Αυτοδιοίκηση ενώνει.
Γιατί τα προβλήματα είναι κοινά.
Γιατί η Ποιότητα ζωής είναι κοινός τόπος.
Και όλοι εμείς πρέπει να κρατάμε τους θεσμούς ψηλά με τον Προσήκοντα Σεβασμό σε όσους τους υπηρετούν.
Καλή επιτυχία σε όσους θα δώσουν το παρόν στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο και στον Νέο Περιφερειάρχη Νίκο Χαρδαλιά. Εύχομαι καλή πορεία με έργο παραγωγικό.
Είναι αυτονόητο ότι είμαι αρωγός σε αυτή τη νέα πορεία!”

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...