Γ. Παπανδρέου: Κομβικής σημασίας οι εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής

Με αναφορές στους ιδιαίτερους δεσμούς που έχει με την Κρήτη, άνοιξε την ομιλία του στα Χανιά το βράδυ της Δευτέρας ο πρώην Πρωθυπουργός και υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, Γιώργος Παπανδρέου.

«Έχουμε κερδίσει πολλούς αγώνες για την Ελευθερία. Αλλά η μορφή της καταπίεσης έχει αλλάξει. Οι απειλές για τη Δημοκρατία είναι υπαρκτές. Όπως πχ. της υπερσυγκέντρωσης πλούτου, που έφερε παρεμβάσεις ισχυρών στα ΜΜΕ, την αιχμαλωσία της πολιτικής από το χρήμα, την επιρροή στη δικαιοσύνη, τον έλεγχο των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο και τον επηρεασμό των πολιτών με αθέμιτους μεθόδους», αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος παράλληλα υπογράμμισε ότι «υπάρχουν δυνάμεις που με διάφορα προσχήματα, θέλουν τους πολίτες εξαρτημένους, χειραγωγήσιμους, ελεγχόμενους. Που δεν θέλουν τη διαφάνεια και τις αλήθειες».

Διαλεύκανση της υπόθεσης δολοφονίας του Σήφη Βαλυράκη

Η δημοκρατία απειλείται τόνισε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος ζήτησε την πλήρη διαλεύκανση της δολοφονίας του Σήφη Βαλυράκη: «Σκέφτομαι και την τραγική κατάληξη ενός μαχητή της δημοκρατίας, του Σήφη Βαλυράκη και εδώ από τα Χανιά καλώ την κυβέρνηση και τη Δικαιοσύνη να κινηθούν για τη διαλεύκανση αυτής της δολοφονίας που κάποιοι προσπαθούν να αποσιωπήσουν».

Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε την διαδικασία των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ, ως κομβικό σημείο για την επαναφορά στην πολιτική. «Θέλω να δώσω ιδιαίτερη έμφαση σε ένα διπλό στοίχημα, γιατί είναι ζήτημα κρίσιμο για την πορεία του Ελληνικού λαού και της χώρας: «Η Παράταξή μας, είναι αυτή που μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τα πραγματικά προβλήματα των Ελλήνων:
Τις εντεινόμενες ανισότητες, στην οικονομία, την υγεία, την παιδεία, στα δικαιώματα, αλλά και στην μετάβαση στη ψηφιακή εποχή.
Τα μεγάλα προβλήματα των μικρομεσαίων, που πλήττονται από τις συνεχείς κρίσεις.
Των αγροτών, που αναζητούν καλύτερες μέρες για τα προϊόντα τους και στήριξη για την παραγωγή τους.
Των γυναικών, που πέρα από τις διακρίσεις στην εργασία, υφίστανται έναν ιδιότυπο ρατσισμό και βιώνουν πολλές φορές τη σκληρή πλευρά της ζωής.
Των ανέργων που ασφυκτιούν σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον, και αδυνατούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που φέρνουν οι εξελίξεις.
Τους ανθρώπους του πολιτισμού, που βρίσκονται στο έλεος και της οικονομικής πραγματικότητας και των συνεπειών της πανδημίας.
Και βέβαια, των νέων μας, που δεν βλέπουν προοπτική».

Ο Γιώργος Παπανδρέου άσκησε κριτική και στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι από την προεκλογική αντιμνημονιακή ρητορική, άσκησε πολιτικές βαριάς φορολόγησης της μεσαίας τάξης.
Το Κίνημα Αλλαγής, δεν θα γίνει δεκανίκι κανενός, κατέληξε ο κ. Παπανδρέου, απαντώντας στα σενάρια συνεργασίας του κόμματος είτε με τη Ν.Δ., είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.
«Χάσαμε τουλάχιστον δέκα χρόνια, από τότε που συμφέροντα τα οποία ήταν σε απόκλιση με τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού, δεν μας επέτρεψαν να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου», κατέληξε.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

Πηγή

Πηγή fantomas.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *