Γ. Σγουρός : Να στηρίξουμε την πρωτογενή παραγωγή στη Θεσσαλία για να σταθεί και πάλι στα πόδια της και να προστατεύσουμε τους καταναλωτές από την αισχροκέρδεια και τις ανατιμήσεις

 

Την ανάγκη να στηριχθεί με κάθε τρόπο η πρωτογενής παραγωγή στη Θεσσαλία μετά την πρωτοφανή καταστροφή που υπέστησαν χιλιάδες γεωργοί, κτηνοτρόφοι και συναφείς επιχειρήσεις από τη θεομηνία Daniel αλλά και τον ορατό κίνδυνο οι ελλείψεις στην αγορά να προκαλέσουν «κύμα» ανατιμήσεων αλλά και αισχροκέρδειας από επιτήδειους επισημαίνει ο Γιάννης Σγουρός.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής τονίζει ότι είναι υποχρέωση του κράτους να στηρίξει άμεσα και με κάθε τρόπο τους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας και επιχειρήσεις στη Θεσσαλία, εκπονώντας ολοκληρωμένο πλάνο ανασυγκρότησης και ανάκαμψης της περιοχής, ταυτόχρονα όμως οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους συμπεριλαμβανομένης της Περιφέρειας Αττικής θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα αισχροκέρδειας, ελληνοποιήσεων και τεχνητών ανατιμήσεων που σύμφωνα με δημοσιεύματα προοικονομούνται με πρόσχημα τις πρωτοφανείς πλημμύρες.

Εξάλλου οι τιμές σε βασικά αγαθά βρίσκονται ήδη στα ύψη και τυχόν νέες ανατιμήσεις θα οδηγήσουν χιλιάδες νοικοκυριά σε απόγνωση αφού δεκάδες βασικά προϊόντα όπως γάλα, κρέας, τυρί, λάδι θα είναι πλέον απλησίαστα για τη μέση ελληνική οικογένεια.

Να σημειωθεί ότι με βάση τα οριστικά στοιχεία της Eurostat για τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή, σε μηνιαία βάση, συγκρίνοντας δηλαδή τον Ιούνιο με τον Ιούλιο, μόνο στην Ελλάδα και στην Ισπανία αυξήθηκε ο πληθωρισμός των τροφίμων.

Τονίζεται ότι στο παρελθόν οι καθημερινοί έλεγχοι των τέως Νομαρχιών Αθήνας, Πειραιά και Περιφέρειας Αττικής (2011-2014) είχαν αναδείξει σειρά παραβάσεων και κακώς κείμενα της αγοράς (διαφορές τιμών από το ράφι στο ταμείο, διαφορές τιμών από το τελωνείο ή από το χωράφι στο ράφι, είσπραξη υπερτιμήματος κοκ) που αντιμετωπίστηκαν με αυστηρότητα και αποτελεσματικότητα προς όφελος των πολιτών καταναλωτών.

Ωστόσο η νυν διοίκηση της Περιφέρειας κάνοντας τα στραβά μάτια προς την ομογάλακτη κυβέρνηση έχει επιδείξει πρωτοφανή αδιαφορία στο κύμα ακρίβειας που ταλανίζει εδώ και μήνες την αγορά, έχοντας αφήσει στο έλεος των κερδοσκόπων τους πολίτες καταναλωτές.

Για τον λόγο αυτό ο Γιάννης Σγουρός ζητά στοχευμένους και εντατικούς ελέγχους από κλιμάκια του αρμόδιου Υπουργείου και της Περιφέρειας Αττικής ώστε να αποτραπούν φαινόμενα αισχροκέρδειας και κερδοσκοπίας σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τον τόπο.

 

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *