Δελφίνια: Και τα θηλυκά έχουν λειτουργική κλειτορίδα σαν την ανθρώπινη, ικανή να προσφέρει ηδονή

Αισθήματα σεξουαλικής ευχαρίστηση διεγείρει, κατά πάσα πιθανότητα, η κλειτορίδα των θηλυκών δελφινιών, όπως γίνεται με τις γυναίκες, σύμφωνα με ανακάλυψη αμερικανών επιστημόνων.

Συγκεκριμένα, η εν λόγω διαπίστωση βασίζεται στην ανακάλυψη ότι η ανατομική δομή που μοιάζει με τη γυναικεία κλειτορίδα και βρίσκεται στην είσοδο του κόλπου των ρινοδέλφινων, έχει επίσης πολλά αισθητήρια νεύρα και στυτικούς ιστούς, ικανούς να προσφέρουν διέγερση.

Ειδικότερα, οι ερευνητές, με επικεφαλής την επίκουρη καθηγήτρια βιολογίας Πατρίτσια Μπρέναν του Κολλεγίου Mount Holyoke της Μασαχουσέτης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας “Current Biology”, μελέτησαν προσεκτικά τις κλειτορίδες 11 νεκρών δελφινιών και, αναλύοντας τη μορφή της και τα νεύρα που διαπερνούν τους ιστούς της, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μια κανονική λειτουργική κλειτορίδα.

Πολύ κοινωνικά, τα δελφίνια κάνουν σεξ καθ’ όλο το έτος

Όπως έχει παρατηρηθεί, τα δελφίνια είναι πολύ κοινωνικά και κάνουν σεξ καθ’ όλο το έτος, «χτίζοντας» έτσι ισχυρότερους κοινωνικούς δεσμούς. Είχε παρατηρηθεί ότι τα θηλυκά έχουν κλειτορίδα στον κόλπο τους και είχαν επίσης υπάρξει αναφορές για θηλυκά που έτριβαν το ένα την κλειτορίδα του άλλου με το ρύγχος ή τα πτερύγια τους.

Όπως ανέφερε η Μπρέναν, «κάθε φορά που κάναμε ανατομή ενός κόλπου δελφινιού, μπορούσαμε να δούμε αυτή την πολύ μεγάλη κλειτορίδα και ήμασταν περίεργοι να την εξετάσουμε λεπτομερώς για να δούμε αν δουλεύει όπως η ανθρώπινη κλειτορίδα. Γνωρίζαμε ότι τα δελφίνια κάνουν σεξ όχι μόνο για αναπαραγωγή, αλλά επίσης για να αποκτήσουν πιο γερούς κοινωνικούς δεσμούς, συνεπώς φαινόταν πιθανό ότι η κλειτορίδα ήταν λειτουργική».

«Η κλειτορίδα του δελφινιού έχει πολλά χαρακτηριστικά που δείχνουν ότι λειτουργεί για να παρέχει απόλαυση στα θηλυκά. Ακριβώς όπως η ανθρώπινη κλειτορίδα, η κλειτορίδα του δελφινιού διαθέτει μεγάλες περιοχές με στυτικό ιστό που γεμίζουν με αίμα», δήλωσε η Μπρέναν.

Πρόσθεσε δε, ότι τα στυτικά χαρακτηριστικά των κλειτορίδων των δελφινιών είναι «απρόσμενα όμοια» με τα αντίστοιχα στους ανθρώπους.

Μάλιστα, είπε ακόμα: «Το μέγεθος των νεύρων της κλειτορίδας των δελφινιών είναι πολύ εντυπωσιακό. Μερικά είναι μεγαλύτερα από μισό χιλιοστό σε διάμετρο”.

Οι ερευνητές επεσήμαναν επίσης ότι γενικότερα η κλειτορίδα και η σεξουαλική απόλαυση των θηλυκών ζώων στη φύση έχουν μελετηθεί ελάχιστα έως τώρα. Στην πραγματικότητα, ακόμη και η ανθρώπινη κλειτορίδα δεν μελετήθηκε πλήρως παρά στη δεκαετία του 1990.

Σημειώνεται ότι οι ερευνητές θα συνεχίσουν τη μελέτη της κλειτορίδας και των γεννητικών οργάνων των δελφινιών, καθώς και άλλων σπονδυλωτών ζώων, προκειμένου να καλύψουν το υπάρχον επιστημονικό κενό.

Σύνδεσμος για την επιστημονική δημοσίευση

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.