«Δεν έγινε καμιά λανθασμένη ενέργεια στην παρακολούθηση Ανδρουλάκη» – FANTOMAS.GR

Στην νομιμότητα των επισυνδέσεων της ΕΥΠ επέμεινε ο τέως διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων καταθέτοντας στην εξεταστική επιτροπή για τις παρακολουθήσεις ενώ  πήρε σαφείς αποστάσεις από τον πρωθυπουργό για τους χειρισμούς του στο σκάνδαλο της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, τονίζοντας ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής ότι αν του δινόταν η ευκαιρία, θα ξανά έδινε έγκριση για την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Ο μάρτυρας φέρεται να επανέλαβε πως η η επισύνδεση στο κινητό τηλέφωνο του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη έγινε για εθνικούς λόγους και δεν αφορά την προσωπική του ζωή.

Ένα σημείο που αναμένεται να προκαλέσει θόρυβο είναι πως -σύμφωνα με τις πληροφορίες- ισχυρίστηκε ότι δεν γνωρίζει πώς οι Κυρ. Μητσοτάκης, Γιώργος Γεραπετρίτης και Γρηγόρης Δημητριάδης έμαθαν για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα για την πηγή της πληροφόρησης του πρωθυπουργού.

Ειδικότερα, φέρεται να αποσαφήνισε πως ουδέποτε ενημέρωσε τους τρεις προαναφερθέντες και γι΄ αυτό αγνοεί πώς ο πρωθυπουργός γνωρίζει ότι όλα έγιναν νόμιμα αναφορικά με την παρακολούθηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.

Ο ίδιος φέρεται να ξεκαθάρισε ότι η ΕΥΠ δεν έχει καμία συνεργασία με την Intellexa και την Krikel.

«Υπέγραφε και ο Γκρίζης»

Κατά τις πληροφορίες, ο μάρτυρας φέρεται να υποστήριξε πως το μεγαλύτερο μέρος των επισυνδέσεων το υπέγραφε και ο Α΄ υποδιοικητής της ΕΥΠ, Βασίλειος Γκρίζης, με καλά ενημερωμένες πηγές να επισημαίνουν πως ο Π. Κοντολέων άφησε να εννοηθεί πως ο συγκεκριμένος υποδιοικητής υπέγραψε και την επισύνδεση Ανδρουλάκη.

«Πέρασε» και από την αμερικανική πρεσβεία

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, ο Π. Κοντολέων φέρεται να παραδέχθηκε πως πριν αναλάβει καθήκοντα στην εταιρία security «G4S», είχε εργαστεί στην αμερικανική πρεσβεία, γεγονός που προσθέτει ένα ενδιαφέρον δεδομένο για τους λόγους που οδήγησαν τον Κυρ. Μητσοτάκη να τον επιλέξει στη συγκεκριμένη ευαίσθητη θέση.

Παραιτήθηκα, δεν με παραίτησε

Σύμφωνα με άλλες πληφορορίες ο κ. Κοντολέων φέρεται να δήλωσε ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής ότι συνομιλούσε με τον τέως γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη (υπενθυμίζεται ότι αμφότεροι παραιτήθηκαν μετά την αποκάλυψη για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη), σχεδόν καθημερινά για «οργανωτικά θέματα» αλλά και για να ενημερώνει ο κ. Δημητριάδης τον πρωθυπουργό.

Κατά τις ίδιες αυτές πληροφορίες ο κ. Κοντολέων εμφανίζεται να κατάθεσε σχετικά με την παραίτησή του -που ουσιαστικά θεωρήθηκε ως αποπομπή του για την «επιχειρησιακή αστοχία» όπως έχει πει ο πρωθυπουργός για την παρακολούθηση Ανδρουλάκη- ότι «παραιτήθηκα, δεν με παραίτησε ο Μητσοτάκης».

Υπενθυμίζεται ότι η κατάθεση του τέως διοικητή της ΕΥΠ Παναγιώτη Κοντολέοντα ξεκίνησε χθες το απόγευμα και διακόπηκε αργά το βράδυ για να συνεχίσει σήμερα στις δέκα το πρωί. Επόμενος μάρτυρας που έχει προγραμματιστεί για να καταθέσει στην Επιτροπή είναι ο νυν διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης.

Πηγή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.