«Δεν μπορούν οι Ουκρανοί να κερδίσουν τους Ρώσους – Η Ρωσία ετοιμάζει επίθεση από πολλαπλές κατευθύνσεις για να τελειώσει τον πόλεμο στην Ουκρανία» – FANTOMAS.GR

Ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου των ΗΠΑ, Mark Milley, παραδέχτηκε ότι οι Ουκρανοί δεν μπορούν να κερδίσουν την Ρωσία παρά την διαστρεβλωμένη πραγματικότητα που παρουσιάζουν οι Δυτικοί δημοσιογράφοι που θέλουν να δείχνουν στις δυτικές κοινωνίες πως το Κίεβο «κερδίζει».

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο ανώτατος στρατηγός των ΗΠΑ είπε ότι, η Ουκρανία θα αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα προκειμένου να επιτύχει τους στρατιωτικούς της στόχους στην τρέχουσα σύγκρουση κατά της Ρωσίας.

Επισημαίνει ότι οι περισσότεροι δυτικοί ηγέτες, ακόμη και ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky, παρά την πολεμική ρητορική, πιστεύουν ότι η επίλυση της σύγκρουσης θα γίνει με διπλωματικές διαπραγματεύσεις και όχι με τη βία.

Ο Milley φαίνεται έντονα σκεπτικός για οποιαδήποτε πιθανότητα επιτυχίας της Ουκρανίας μέσω της στρατιωτικής διαμάχης.

Ο Milley σχολίασε επίσης τον χρόνο που θα χρειαζόταν για τον τερματισμό των εχθροπραξιών.

Αν και ορισμένοι Ουκρανοί και δυτικοί πολιτικοί ισχυρίζονται ότι σχεδιάζουν να εκδιώξουν τους Ρώσους το συντομότερο δυνατό, δεν πιστεύει στην πιθανότητα να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία το 2023 αλλά το 2024 και υπό όρους.

«Οι σταθερές θέσεις που διατηρούν οι ρωσικές δυνάμεις στις περιοχές που πρόσφατα ενσωματώθηκαν στην Ομοσπονδία καθιστούν δύσκολο να πιστέψουμε στην πιθανότητα μιας ταχείας στρατιωτικής ανατροπής αρκετά ισχυρής ώστε να εγγυηθεί στο Κίεβο τον έλεγχο αυτών των εδαφών».

Οι απόψεις του αρχηγού του στρατού των ΗΠΑ Mark Milley ακούγονται ρεαλιστικές.

Ξεκαθαρίζει ότι οι αδυναμίες της Ουκρανίας δεν θα ξεπεραστούν τόσο εύκολα, παρά τη δυτική βοήθεια.

Μόνο οι ΗΠΑ έχουν ήδη στείλει πάνω από 110 δισεκατομμύρια δολάρια στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο, παρέχοντας πακέτα που περιλαμβάνουν βαρέα όπλα, οχήματα μάχης, αντιαεροπορικά συστήματα και πάνω από ένα εκατομμύριο βλήματα πυροβολικού.

Η Ευρώπη και τα συμμαχικά κράτη του ΝΑΤΟ παρέχουν επίσης ότι μπορούν στο ουκρανικό καθεστώς.
Ωστόσο, η ρωσική στρατιωτική υπεροχή είναι γεγονός όπως φαίνεται στις πρόσφατες νίκες στο Soledar και στην Klescheevka.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που εξηγούν την επιτυχία της Ρωσίας παρά τη δυτική βοήθεια στην Ουκρανία.

Η Ρωσία επικεντρώνεται στην αποφυγή ενός πολέμου φθοράς έτσι δεν σκοτώνονται τόσοι Ρώσοι στρατιώτες και πολίτες.

Επίσης, το ρωσικό πυροβολικό επικεντρώνεται σε μεγάλες στρατιωτικές ζώνες και εγκαταστάσεις υποδομής, ενώ παράλληλα στρατεύματα, όπως η ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία «Wagner Group» παίζουν ρόλο πεζικού, κυρίως σε αστικές περιοχές.

Από την άλλη πλευρά, η Ουκρανία φαίνεται να έχει δυσκολίες στη στρατηγική διαχείριση της σύγκρουσης.

Παρά την υποστήριξη του ΝΑΤΟ, οι ουκρανικές δυνάμεις, όπως έχουν ήδη αναφερθεί από αρκετούς πληροφοριοδότες, χαρακτηρίζονται από αποδιοργάνωση και διαφθορά.

Τα περισσότερα δυτικά όπλα είναι εντελώς νέα για τους Ουκρανούς στρατιώτες, οι οποίοι δεν ξέρουν πώς να τα χειριστούν σωστά, προκαλώντας συχνά ζημιές στη δική τους πλευρά.

Επιπλέον, οι Ουκρανοί φαίνεται να δίνουν προτεραιότητα στα εδαφικά κέρδη ανεξαρτήτως των απωλειών σε ανθρώπινες ζωές, σε αντίθεση με την στρατηγική των Ρώσων.

Ενώ η Ρωσία υιοθετεί στρατηγικές υποχωρήσεις για να σώσει ζωές, η Ουκρανία κρατά στρατεύματα στα χαρακώματα ακόμα και όταν οι μάχες έχουν σχεδόν χαθεί.

Το αποτέλεσμα είναι ο θάνατος χιλιάδων στρατιωτών σε περιττές μάχες.

Αυτοί οι στρατιώτες αντικαθίστανται από νέους, με ανεπαρκή εκπαίδευση και χωρίς στρατιωτική εμπειρία, με αποτέλεσμα στρατηγικά λάθη και περισσότερους θανάτους Ουκρανών στρατιωτών.

Στην πραγματικότητα, τα λόγια του Milley απλώς επιβεβαιώνουν το βασικό συμπέρασμα μεταξύ των στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων: η Ουκρανία δεν είναι σε θέση να νικήσει τη Ρωσία – τόσο επειδή η Ρωσία είναι στρατιωτικά ισχυρότερη όσο και λόγω της έλλειψης οργανωτικής και διοικητικής ικανότητας από την πλευρά των Ουκρανών.

Η πιθανότητα μιας πραγματικής στρατιωτικής ανατροπής θα συνέβαινε μόνο σε ένα σενάριο άμεσης επέμβασης του ΝΑΤΟ, αλλά στην περίπτωση αυτή ο πόλεμος σίγουρα θα κλιμακωνόταν σε πυρηνικό επίπεδο και θα τελείωνε χωρίς νικητές.

Στον κοντινό ορίζοντα, μόνο η ρωσική νίκη μοιάζει με πραγματικό σενάριο, η Ουκρανική νίκη είναι αδύνατη….

Όπως πρότεινε ο Milley, οι ίδιοι οι δυτικοί πολιτικοί το πιστεύουν αυτό, αλλά προτιμούν να συνεχίσουν να χρηματοδοτούν τη σύγκρουση απλώς και μόνο για να προσπαθήσουν να αποσταθεροποιήσουν την Ρωσία όσο το δυνατόν περισσότερο, ακόμα κι αν αυτό κοστίσει τη ζωή των Ουκρανών πολιτών.

Παρά την άρνησή τους να δεσμεύσουν πιο προηγμένα βαριά τεθωρακισμένα οι Ευρωπαίοι σύμμαχοι και οι ΗΠΑ θέλουν οι εχθροπραξίες να διαρκέσουν όσο το δυνατόν περισσότερο.

Τους τελευταίους μήνες, ο ρωσικός Στρατός διεξάγει εντατική εκπαίδευση για περίπου 315.000 στρατιώτες, επιπλέον των άλλων προετοιμασιών που θα επιτρέψουν στον ρωσικό Στρατό να δώσει το τελειωτικό χτύπημα και να τερματίσει τις εχθροπραξίες στην Ουκρανία.

Αναμενόμενα, η κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας της πολιτικής Δύσης παρουσιάζει αυτή την αλλαγή ως υποτιθέμενη αποτυχία του στρατηγού Surovikin, με αποτέλεσμα την προφανή αντικατάστασή του λόγω της οπισθοχώρησης στο πεδίο της μάχης.
Ωστόσο, πολύ βολικά, αποκρύπτουν κρίσιμες πληροφορίες, όπως το γεγονός ότι η ρωσική ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία επεκτείνεται τώρα σε εύρος και μέγεθος, καθιστώντας ουσιαστικά αδύνατο για τον Surovikin να συντονίσει μόνος του ολόκληρη την προσπάθεια.

Για το λόγο αυτό, η Ρωσία αποφάσισε να απασχολήσει τέσσερις από τους ανώτατους διοικητές της και να τους δώσει τη διοίκηση διαφόρων επιχειρησιακών τομέων, με τον στρατηγό Gerasimov στο τιμόνι αυτής της διευρυμένης επιχείρησης.

Με μια δύναμη άνω των 500.000 στρατιωτών,οι Ρώσοι σχεδιάζουν μία μεγάλη αντεπίθεση.

Μία αντεπίθεση η οποία για πολλούς έχει ήδη ξεκινήσει καθώς φαίνεται πολλά μέτωπα που ήταν «βαλτωμένα» να έχουν «ξεκολλήσει»

Ο επικεφαλής του Ταμείου Κρατικής Περιουσίας του καθεστώτος του Κιέβου Ρουστέμ Ουμέροφ ισχυρίζεται ότι η επερχόμενη επίθεση θα προέλθει από τρεις κατευθύνσεις.

«Η επίθεση θα γίνει από το βορρά, από τα σύνορα με τη Λευκορωσία, από τα ρωσικά προπύργια στην ανατολική Ουκρανία και από το νότο», δήλωσε ο Ουμέροφ, χωρίς να αναφέρει πηγές ή πληροφορίες.

Ο ισχυρισμός έρχεται περίπου μια εβδομάδα αφότου ο επικεφαλής της CIA Γουίλιαμ Μπερνς επισκέφθηκε το Κίεβο και προφανώς προειδοποίησε τον Zelensky για την «επικείμενη επίθεση» της Ρωσίας.

Πάντως φαίνεται πως ήδη έχουν διαρρήξει εκτός του μετώπου του Μπάκχμουτ και αυτό της Ζαπορίζια.

Σίγουρα δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο μιας συνολικής ρωσικής επίθεσης από τρεις κατευθύνσεις.

Ωστόσο, είναι επίσης προς το συμφέρον του ρωσικού Στρατού να διατηρήσει τουλάχιστον κάποιο στοιχείο αιφνιδιασμού.

Είναι πολύ πιθανό η Ρωσία να αποφασίσει να αναλάβει τον έλεγχο ολόκληρης της δεξιάς όχθης του Δνείπερου ποταμού, κάτι που θα απαιτούσε επιθετικές επιχειρήσεις σε τουλάχιστον τρεις τομείς, τον βορειοανατολικό (προς το Chernigov), τον ανατολικό (προς το Kharkiv) και τον νότο (προς Zaporozhye και Dnepropetrovsk).

Εν τω μεταξύ, τα στρατεύματα που αναπτύσσονται στο Donbass αναμένεται να διατηρήσουν την πίεση και να δεσμεύσουν όσο το δυνατόν περισσότερες δυνάμεις των Ουκρανών, κάτι που τελικά θα μπορούσε να οδηγήσει στην περικύκλωση και την οριστική εξάλειψη αυτών των μονάδων.

Ο επικεφαλής διοικητής της Ουκρανίας, στρατηγός Valery Zaluzhny, γνωρίζει καλά την ικανότητα του Gerasimov, καθώς ο ίδιος περιέγραψε κάποτε τον ανώτατο στρατιωτικό της Ρωσίας ως «τον πιο έξυπνο των ανθρώπων».

Συνειδητοποιώντας τις επικείμενες συνέπειες του διορισμού του Gerasimov ως γενικού διοικητή των ρωσικών δυνάμεων που εμπλέκονται στην Ουκρανία, το καθεστώς Zelensky ζητάει όλο και περισσότερα όπλα.

Η πολιτική Δύση είναι τώρα διχασμένη ως προς την παράδοση βαρέων τεθωρακισμένων, με την Ουάσιγκτον και το Βερολίνο να προσπαθούν να ρίξουν την ευθύνη ο ένας στον άλλον.

Η Ρωσία όμως ετοιμάζεται για την μεγάλη επίθεση… στην Ουκρανία…

Αποκαλυπτικός -για ακόμη μια φορά- για την κατάσταση  σε Ρωσία και Ουκρανία ήταν ο Συνταγματάρχης ε.α. Douglas Macgregor ο οποίος σε συνέντευξή του δήλωσε πως oι Ουκρανοί έχουν χάσει 122.000 στρατιώτες (συνολικά 157.000 μαζί με τους αγνοούμενους) ενώ οι Ρώσοι μετρούν 20.000 νεκρούς και 50.000 τραυματίες.

Douglas Macgregor: »Mrtvih je 157.000 ukrajinskih in do 20.000 ruskih vojakov, Ukrajince čaka popolno uničenje!«

Φυσικά καμία σχέση με τα νούμερα που δίνουν τα δυτικά ΜΜΕ, όπου οι Ουκρανοί παρουσιάζονται ως «σούπερμαν» και οι Ρώσοι ως ανίκανοι που σκοτώνονται με ευκολία.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία πλησιάζει τώρα σε ένα κρίσιμο σημείο, σχεδόν έντεκα μήνες μετά την έναρξη των μαχών.

Υπάρχει όμως τόση παραπληροφόρηση για το τι πραγματικά συμβαίνει στο μέτωπο, ειδικά στα δυτικά μέσα ενημέρωσης, που είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις την αλήθεια από το ψέμα και την προπαγάνδα.

Και αυτή η προπαγάνδα – διογκωμένες αναφορές για τις “επιτυχίες” του ουκρανικού Στρατού και τον τεράστιο αριθμό πεσόντων Ρώσων στρατιωτών και τις δυνατότητες του καθεστώτος στο Κίεβο να “απελευθερώσει” ακόμη και την Κριμαία με νέα δυτικά όπλα – είναι, διογκωμένη κατά 90%.

Αντίθετα, ορισμένοι αναλυτές προσπαθούν να αξιολογήσουν ορθολογικά τη σύγκρουση στην Ουκρανία με βάση αντικειμενικά δεδομένα και αξιολογήσεις ικανοτήτων.

Σε μια από τις τελευταίες εμφανίσεις του στο podcast “Judging Freedom” , για παράδειγμα, ο απόστρατος συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού και συγγραφέας πολλών βιβλίων για τη στρατιωτική στρατηγική, Douglas Macgregor , εξήγησε αρκετά σημαντικά θέματα και επίσης τις σχέσεις μεταξύ εκείνων που έπεσαν στη Ρωσία. Ουκρανικός πόλεμος, που μέχρι τώρα θεωρούνταν μεγάλο μυστικό.

«Αυτό σημαίνει ότι για κάθε Ρώσο στρατιώτη που σκοτώνεται, πέφτουν οκτώ Ουκρανοί στρατιώτες. Αυτός είναι ένας χαμένος υπολογισμός για κάθε στρατό.

Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχουν 122.000 νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες. Αυτό μπορεί να επιβεβαιωθεί με βάση δημόσιες πηγές – εφημερίδες, μοιρολόγια, άτομα στο έδαφος που κάνουν την καταμέτρηση.

Ταυτόχρονα, ανακαλύψαμε επίσης ότι υπάρχουν τουλάχιστον 35.000 στρατιώτες που θεωρούνται «αγνοούμενοι εν ενεργεία» – πιθανότατα νεκροί. Αν αθροίσουμε αυτούς τους αριθμούς, τότε φτάνουμε σε περίπου 157.000 νεκρούς Ουκρανούς στρατιώτες.

Και αν προσθέσετε σε αυτά περίπου 300.000 τραυματίες, τότε έχετε μια εικόνα της ολοκληρωτικής καταστροφής του ουκρανικού Στρατού με τον οποίο ξεκίνησαν τον πόλεμο. Στη συνέχεια προσπάθησαν να ελαχιστοποιήσουν τις επιπτώσεις αυτού με εφεδρείες και μη εκπαιδευμένες μονάδες.

Από την άλλη πλευρά, στη ρωσική πλευρά μπορούμε να μετρήσουμε κάπου μεταξύ 16.000 και 20.000 νεκρών στρατιωτών και ίσως 50.000 τραυματιών. Αυτό σημαίνει ότι για κάθε Ρώσο στρατιώτη που σκοτώνεται, πέφτουν οκτώ Ουκρανοί στρατιώτες. Αυτός είναι ένας χαμένος υπολογισμός για κάθε στρατό».

Φυσικά, η ουκρανική πλευρά δεν είπε ποτέ την αλήθεια και τους πραγματικούς αριθμούς. Επίσης, δεν θα επαληθεύσετε αυτούς τους αριθμούς από την ουκρανική κυβέρνηση σε καμία περίπτωση. Από την άλλη, έλεγαν συνεχώς ψέματα για τα ρωσικά στρατεύματα που υποτίθεται ότι θα σκότωναν θεωρητικά. Αλλά αυτοί οι αριθμοί είναι αρκετά αξιόπιστοι.

Προέρχονται από ανθρώπους στο έδαφος που είναι σε διεθνείς οργανισμούς, ανθρώπους που εξετάζουν καταστάσεις μέσω δορυφόρων και κάνουν κρίσεις με βάση έναν συνδυασμό όλων αυτών, διαβάζοντας ρεπορτάζ, εφημερίδες και άλλα παρόμοια. Είναι μια καλή επισκόπηση της κατάστασης στην οποία βρισκόμαστε».

Αυτό αποδεικνύεται και από τα πλάνα εκατοντάδων νεκρών Ουκρανών στρατιωτών μετά την κατάληψη του Soledar , που προβλήθηκε από το ρωσικό κανάλι RT (παρακάτω).

Τα ουκρανικά κανάλια υποστηρίζουν ότι πρόκειται για Ρώσους στρατιώτες μεταμφιεσμένους με ουκρανικές στολές …

Ο Douglas Macgregor εξήγησε επίσης τη διαφορά μεταξύ των πρώην ρωσικών επιχειρήσεων και των σημερινών και αυτών που θα αναπτυχθούν:

«Όλοι πηγαίνουν στις αξιολογήσεις στην αρχή αυτής της επιχείρησης τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, όταν οι Ρώσοι ξεκίνησαν την επιχείρηση με διαφορετικές υποθέσεις και, γνώμη μου, έκαναν λάθος. Ήλπιζαν να καταλήξουν σε κάποιου είδους διευθέτηση μέσω διαπραγματεύσεων. Ήθελαν να χρησιμοποιήσουν μικρότερες δυνάμεις για να ελαχιστοποιήσουν τη ζημιά.

Αλλά αυτοί στη Δύση που το ακολουθούσαν, το εκτίμησαν λάθος ως ρωσική ανικανότητα, έκριναν ότι οι Ρώσοι ήταν κακοί και δεν ήξεραν τι έκαναν. Δεν ήταν αλήθεια, αλλά αυτό νόμιζαν εκείνη τη στιγμή.

Και όπως γνωρίζετε, η Ουάσιγκτον ιστορικά αντιδρά πάντα συναισθηματικά, όχι σκεπτόμενη. Ήταν τόσο πεπεισμένοι ότι οι Ρώσοι ήταν κακοί που διπλασίασαν τις προσπάθειές τους. Και το αποτέλεσμα είναι ότι η Ουκρανία έχει ξεπεράσει εδώ και καιρό τις δυνατότητές της, ενώ η Ρωσία μόλις τώρα αυξάνει την πίεση. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι Ουκρανοί αντιμετωπίζουν την καταστροφή».

Τι θα μπορούσαν λοιπόν να έχουν αλλάξει τα γαλλικά ή τα γερμανικά τανκς, δεδομένου ότι ο στρατηγός Zaluzhny , διοικητής του ουκρανικού στρατού, είπε πρόσφατα ότι χρειαζόταν 500 τανκς, 800 τεθωρακισμένα οχήματα και ούτω καθεξής…

Απαίτησε πραγματικά νέο στρατό;

«Ακριβώς, και φυσικά δεν μπορεί να το έχει. Είναι άλλο πράγμα να αποκτάς νέο εξοπλισμό, άλλο πράγμα να αποκτάς διάφορους τύπους διαφορετικού εξοπλισμού και το τρίτο πράγμα είναι να βρίσκεις ανθρώπους που είναι αρκετά καλά εκπαιδευμένοι για να χρησιμοποιούν αυτόν τον εξοπλισμό αποτελεσματικά. Και αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα», επισημαίνει ο Macgregor.

Στη συνέχεια εξηγεί τι είναι τα «Bradley», τι είδους εξοπλισμό έχουν κ.λπ.: «Είναι καλό σύστημα, δεν είναι επαναστατικό, έχει και τις αδυναμίες του όπως όλοι, αλλά το πρόβλημα είναι ότι για τους Ουκρανούς αυτός είναι εντελώς νέος εξοπλισμός .

Δεν έχουν την υποδομή, τα logistics για αυτό, και είναι ένα σύστημα που δεν γνωρίζουν.

Χρειάζεται πολύς χρόνος για να μάθετε πώς να χειρίζεστε και να συντηρείτε ένα κύριο πιστόλι 25 mm, το οποίο έχει ίσως χίλια κινούμενα μέρη. Το ίδιο ισχύει και για τους πυραύλους TOW… Και ακόμη κι αν έρθουν στο πεδίο της μάχης, η επίδρασή τους θα είναι περιορισμένη».Πηγή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *