Διαπραγματεύσεις ΟΤΟΕ και Τραπεζών για κλαδική ΣΣΕ 2022-2024

Με πρώτη συνάντηση την Τετάρτη 2-2-2022, μέσω τηλεδιάσκεψης,  οι εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποι της ΟΤΟΕ και των Τραπεζών, ανέπτυξαν τα σκεπτικά τους για τη σύναψη νέας κλαδικής ΣΣΕ 2022-2024.

Μεταξύ των σημείων που έθιξε η ΟΤΟΕ ήταν: «Ότι οι Τράπεζες, απαλλαγμένες πλέον από τον κύριο όγκο των “κόκκινων δανείων” και των αντίστοιχων κινδύνων και προβλέψεων, αλλά και με την προοπτική επικερδούς μόχλευσης σημαντικών πόρων από τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, γυρίζουν σελίδα, επιστρέφοντας δυναμικά σε αναπτυξιακή τροχιά και σε καθαρή κερδοφορία.

Κορυφαίο ζήτημα αποτελεί η θεσμική θωράκιση της απασχόλησης. Σε αυτό το πλαίσιο, διευκρίνισε, ότι η ενίσχυση της υπάρχουσας κλαδικής ρήτρας για την αποτροπή μαζικών απολύσεων, πρέπει να συμπεριλάβει και ένα μίγμα αναγκαίων πολιτικών, όπως:
– Τη συνεχή επαγγελματική κατάρτιση και εκπαίδευση, όλου του προσωπικού σε νέες γνώσεις και δεξιότητες, με συστηματικές διαδικασίες και κατάλληλες συλλογικές συμφωνίες.- Το σταμάτημα της εξωτερίκευσης εργασιών που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

– Το σταμάτημα της συρρίκνωσης, που με το υπέρμετρο κλείσιμο καταστημάτων κινδυνεύει να οδηγήσει σε τραπεζική ερημοποίηση και αποκλεισμό από την ανάπτυξη μεγάλο κομμάτι, κυρίως της Περιφέρειας και της νησιωτικής Ελλάδας.

– Η συλλογική ρύθμιση-πλαίσιο της Τηλεργασίας στον κλάδο».

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των Τραπεζών, όπως αναφέρει η ΟΤΟΕ, «αντιμετώπισαν θετικά τη θεσμική διαδικασία της διαπραγμάτευσης για τη νέα Κλαδική Σύμβαση κι επιφυλάχθηκαν να καταθέσουν τις δικές τους θέσεις στη νέα δεύτερη συνάντηση διαπραγμάτευσης, η οποία ορίστηκε για τα μέσα του Φεβρουαρίου».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΠηγήΠηγή fantomas.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.