Διψήφια η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και σε νέα δημοσκόπηση

Διψήφια διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑδείχνει και νέα δημοσκόπηση που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας. Η δημοσκόπηση της ΑLCO που έγινε για λογαριασμό του OPEN TV δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία, στην πρόβλεψη ψήφου επί των εγκύρων, διατηρεί σημαντικό προβάδισμα της τάξης του 10,1%.

Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η Νέα Δημοκρατία διατηρεί το προβάδισμά της σε διψήφια διαφορά καθώς καταγράφει ποσοστό 35% με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στο 24.9%. Και τα δύο κόμματα σημειώνουν άνοδο της τάξης του 1% από την προηγούμενη δημοσκόπηση. Στην τρίτη θέση παραμένει το ΚΙΝΑΛ με 6,4%, ακολουθεί τέταρτο το ΚΚΕ με 5,3% και πέμπτη η Ελληνική Λύση με 4,4%. Στη Βουλή φαίνεται να μπαίνει εκ νέου το ΜέΡΑ25 καθώς καταγράφει ποσοστό της τάξης του 4,1%.

dimoskopisi14
dimoskopisi14a

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή η διαφορά ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ είναι 9,1 μόναδες. Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 31,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22,5%, το ΚΙΝΑΛ 5,8%, το ΚΚΕ 4,8%, η Ελληνική Λύση 4% και το ΜέΡΑ 25 3,7%.

Την ίδια ώρα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρεί το προβάδισμά του έναντι του Αλέξη Τσίπρα. Ο κ. Μητσοτάκης συγκεντρώνει 37& και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ 24%.

dimoskopisi13

Όσον αφορά το ερώτημα για  το πώς κρίνουν  την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, οι πολίτες απαντούν θετικά σε ποσοστό 64% ενώ αρνητικά απαντάει  μόλις το 24% των ερωτηθέντων. Ακόμη, οι πολίτες εκφράζουν σχεδόν βεβαιότητα ότι η Γαλλία αν χρειαστεί θα στείλει στρατιωτική βοήθεια στην Ελλάδα αν αυτή δεχθεί επίθεση από την Τουρκία. Στη σχετική ερώτηση 40% απαντά «σίγουρα ναι» ενώ 32% απαντά «μάλλον ναι» και μόλις 24% απαντά σίγουρα ή μάλλον όχι.

dimoskopisi01-

Επιπλέον  το 43% των ερωτηθέντων απαντά ότι η Ελλάδα δεν έπρεπε να δεχτεί τον όρο σύμφωνα με τον οποίο θα πρέπει να βοηθήσει στρατιωτικά τη Γαλλία στη ζώνη του Σαχέλ στην Αφρική ενώ 33% λέει ότι σωστά εντάχθηκε στη συμφωνία ο συγκεκριμένος όρος.

Αναφορικά με την περίπτωση να υπάρξει πολεμική σύγκρουση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, οι πολίτες παρουσιάζονται διχασμένοι καθώς το 45% απαντά ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι απίθανο ενώ 43% το θεωρεί πιθανό.

dimoskopisi05
dimoskopisi02-
dimoskopisi03-
dimoskopisi04-
dimoskopisi06-
dimoskopisi08-
dimoskopisi10-
dimoskopisi09-
dimoskopisi07

Από την άλλη πλευρά στη δημοσκόπηση καταγράφεται η ανησυχία των πολιτών σχετικά με την εξέλιξη της οικονομίας στη χώρα. Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτηση αν θα μπορέσουν αν ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις τον χειμώνα, 68% απαντά «δύσκολα«, 13 λέει ότι «δεν θα μπορέσει« και μόλις 15% υποστηρίζει ότι θα ανταποκριθεί «εύκολα».

Επιπλέον, 43% υποστηρίζει ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανόδου των τιμών στη ηλεκτρικό ρεύμα, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο είναι «σωστά αλλά δεν επαρκούν», 34% τα θεωρούν «λανθασμένα» και μόλις 12% τα κρίνει σωστά και επαρκή.

dimoskopisi11-
καρτα_12

 

Πηγή fantomas.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *