Δύο κακές συνήθειες κάνουν το πρόσωπό σας να φαίνεται γερασμένο

Όσο περνούν τα χρόνια, οι άνθρωποι έχουν μεγαλύτερη εμμονή με το να δείχνουν νεότεροι. Το αιώνιο θέμα του τι θα μπορούσε να είναι το ελιξίριο της αιώνιας νεότητας έχει εμπνευστεί από την αρχαιότητα και τα γονίδια έχουν αποδειχθεί ότι είναι ένας σημαντικός δείκτης του πόσο καλά (ή άσχημα) θα γεράσεις.

Τώρα, οι επιστήμονες εργάστηκαν πάνω σε αυτό το θέμα και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι άμα ζεις χειρότερα, θα γεράσεις  χειρότερα και αυτό θα αντανακλάται στο πρόσωπό σου.

Δανοί ερευνητές, παρακολούθησαν τα ορατά σημάδια γήρανσης 11.500 ενηλίκων για 11,5 χρόνια. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη, ερωτήθηκαν περιοδικά πόσο έπιναν και κάπνιζαν ως μέρος μιας γενικής επισκόπησης των συνηθειών της ζωής τους. Οι ερευνητές εξέτασαν επίσης τα αυτιά, τα μάτια και τα μαλλιά τους.

Τα αποτελέσματα έδιξαν ότι οι γυναίκες που έπιναν 28 ή περισσότερα ποτά την εβδομάδα είχαν 33% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν αποχρωματισμό των ματιών που σχετίζεται με την ηλικία σε σύγκριση με γυναίκες που έπιναν λιγότερα από επτά ποτά την εβδομάδα. Για τους άνδρες, ο κίνδυνος αυξήθηκε στο 35% όταν έπιναν 35 ή περισσότερα ποτά την εβδομάδα.

Το κάπνισμα ενός πακέτου τσιγάρα την ημέρα για περισσότερα από 15 χρόνια έχει αυξήσει την πιθανότητα τα μάτια μιας γυναίκας να εμφανίσουν σημάδια γήρανσης κατά 41 τοις εκατό, σε σύγκριση με τους μη καπνιστές. ο κίνδυνος αυξήθηκε κατά 12% για τους άνδρες καπνιστές.

«Αυτή είναι η πρώτη μελέτη που δείχνει ότι το αλκοόλ και το κάπνισμα συνδέονται με την ανάπτυξη ορατών σημαδιών γήρανσης», δήλωσαν οι ερευνητές.

Επιμέλεια: Λιλιάνα Κούλιτς

www.ertnews.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.