ΕΔΕ για Υποκλοπές – Predator – FANTOMAS.GR

Προς άσκηση πειθαρχικών διώξεων οδηγείται η ΕΔΕ στο Υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με τις εξαγωγές του Predator, σύμφωνα με την απάντηση του Γιώργος Γεραπετρίτη στην Ερώτηση 16 Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, ο Υπουργός σημειώνει πως «μετά την ολοκλήρωση της ΕΔΕ για τις διαδικασίες αδειοδότησης εξαγωγών προϊόντων διττής χρήσεως από τη Β6 Διεύθυνση, η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της άσκησης πειθαρχικών διώξεων».

Προσθέτει, όμως, πως δεν προτίθεται να δώσει στη δημοσιότητα περαιτέρω στοιχεία, καθώς επικαλείται τις προβλέψεις του Υπαλληλικού Κώδικα περί μυστικότητας της ΕΔΕ έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία.

«Όπως δε έχει ειδικότερα κριθεί, η απόλυτη μυστικότητα της ΕΔΕ του άρθρου 127 παρ.5 του Υπαλληλικού Κώδικα (ν.3528/2007) δεν αίρεται με την υποβολή αιτιολογημένης έκθεσης από τον διενεργήσαντα αυτήν, αντιθέτως διατηρείται μέχρι την άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά του υπαλλήλου για τον οποίο προκύπτουν πειθαρχικές ευθύνες, βάσει των διαπιστώσεων της ΕΔΕ και μέχρι τη θέση της υπόθεσης στο αρχείο» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η ΕΔΕ αφορά δύο υπαλλήλους της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου, ενώ ο φάκελος φέρεται να έχει διαβιβαστεί και στην αρμόδια Εισαγγελία, χωρίς όμως να έχει καταστεί γνωστό αν ο εν λόγω φάκελος έχει ενοποιηθεί με την κύρια δικογραφία για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων – υποκλοπών.

Υπενθυμίζεται ότι πρωταγωνιστής των εξαγωγών του κακόβουλου λογισμικού είναι ο πρώην Γ.Γ. του ΥΠΕΞ, Γιάννης Σμυρλής, ο οποίος τον Ιανουάριο τοποθετήθηκε Γενικός Διευθυντής της ΝΔ αρμόδιος για την προετοιμασία των Εκλογών.

Δείτε την απάντηση του Γ. Γεραπετρίτη:

Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης αναφέρεται λοιπόν σε έγγραφο του που κατατέθηκε στην Βουλή σε πειθαρχικές διώξεις κατά εκείνων που επέτρεψαν την εξαγωγή του Predator εκτός Ελλάδος. Αυτό δείχνει δηλαδή, μία πρώτη επίσημη παραδοχή της παράνομης δραστηριότητας των Intellexa και Krikel.

Image

Image

 

 

Πηγή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...