Εκδήλωση για την προστασία των ωκεανών μέσω της εικαστικής τέχνης

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών (8 Ιουνίου), το ΚΜΟΠ – Κέντρο Κοινωνικής Δράσης και Καινοτομίας διοργανώνει την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022 και ώρα 15:00 με 16:30 διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Ωκεανοί σε κίνδυνο: εργαλεία και καλές πρακτικές για τη διάσωση των θαλασσών».

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα OCEA(n)RT, το οποίο αποσκοπεί στην ενθάρρυνση της συμμετοχής των νέων στην προστασία των ωκεανών μέσω της εικαστικής τέχνης.

Θα συζητηθούν επίσης θέματα όπως:

  • Σχεδίαση προϊόντων με βάση την κυκλική οικονομία
  • Δράσεις μείωσης των πλαστικών στα νησιά του Αιγαίου
  • Χρήση ανακυκλώσιμων υλικών στην τέχνη

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν, με απαραίτητη την προεγγραφή σε αυτόν τον σύνδεσμο.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Λίγα λόγια για το έργο OCEA(n)RT

Η ευρωπαϊκή δράση «OCEA(n)RT – Ενθάρρυνση της συμμετοχής των νέων στην προστασία των ωκεανών μέσω της εικαστικής τέχνης», στην οποία συμμετέχει το ΚΜΟΠ, χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Erasmus+ Στρατηγικές Συμπράξεις στην Εκπαίδευση Ενηλίκων της Ε.Ε. και επιδιώκει να συμβάλει στην υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επαγγελματιών στους κλάδους των τεχνών και του πολιτισμού, ώστε να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που προκάλεσε η πανδημία στην επαγγελματική τους δραστηριότητα. Στο πλαίσιο του έργου, αναπτύσσεται ένας οδηγός με συμβουλές και κατευθυντήριες οδηγίες για εκπαιδευτές ενηλίκων.

www.ertnews.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.