Εκκενώνεται η στρατιωτική βάση του Στεφανοβικείου, ανεβαίνει η στάθμη του νερού – Στη Νέα Αγχίαλο τα ελικόπτερα

Τα νερά, τα οποία έχουν υπερκαλύψει τη Λάρισα, έπληξαν και το Στεφανοβίκειο, καθώς η στάθμη του νερού έχει ανέβει.

Έτσι, όπως  μετέδωσε  η ΕΡΤ, δόθηκε εντολή να εκκενωθεί η στρατιωτική βάση και ήδη τα ελικόπτερα που βρίσκονταν εκεί έχουν απομακρυνθεί.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι τα ελικόπτερα θα μετασταθμεύσουν προσωρινά μέχρι να περάσει ο κίνδυνος, στην 111 Πτέρυγα Μάχης στη Νέα Αγχίαλο.

Στο Στεναφοβίκειο σταθμεύουν ελικόπτερα Απάτσι, ελικόπτερα Χιούι και ελικόπτερα επιθετικής αναγνώρισης Kiowa.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού μάλιστα έβγαλε ανακοίνωση για τις επιπλέον φωτογραφίες που έχουν δημοσιευθεί στον ηλεκτρονικό τύπο, και έδειχναν ελικόπτερα βυθισμένα στο νερό, λέγοντας πως αφορούν χρονικό διάστημα κατά το οποίο βρισκόταν σε εξέλιξη η μεταφορά των ελικοπτέρων (Ε/Π) προς στεγνό τμήμα της πίστας του Αεροδρομίου (Α/Δ) Στεφανοβικείου του Βόλου.

Νωρίτερα, το σύνολο των ελικοπτέρων που σταθμεύουν στην έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού στο αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου Βόλου, είχε μεταφερθεί με ασφάλεια σε στεγνή πίστα εντός του αεροδρομίου, σύμφωνα με τις υφιστάμενες, ισχύουσες και πάγιες διαδικασίες περί ασφάλειας υλικού και εγκαταστάσεων, καθώς καταγράφηκε πλημμύρα.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, αρχικά, σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα μεταφέρθηκαν όλα τα λειτουργικά, εν χρήσει και επιχειρησιακά ελικόπτερα.

Στη συνέχεια, μετακινήθηκαν τελευταία τα ελικόπτερα UH-1H, ηλικίας 60 ετών, που έχουν χαρακτηριστεί ανενεργά λόγω παλαιότητας και αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία από ετών. Αυτά απεικονίζονται σε φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνει ότι, το σύνολο των Ελικοπτέρων (Ε/Π) που σταθμεύουν στην έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού (1ης ΤΑΞΑΣ) στο Αεροδρόμιο (Α/Δ) του Στεφανοβικείου Βόλου, έχει μεταφερθεί με ασφάλεια σε στεγνή πίστα εντός του Α/Δ, σύμφωνα με τις υφιστάμενες, ισχύουσες και πάγιες διαδικασίες περί ασφάλειας υλικού και εγκαταστάσεων.

Αρχικά σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα μεταφέρθηκαν όλα τα λειτουργικά, εν χρήσει και επιχειρησιακά Ε/Π. Στην συνέχεια τελευταία μετακινήθηκαν τα Ε/Π (UH-1H) που έχουν χαρακτηριστεί ανενεργά λόγω παλαιότητας (60 ετών) και αποσυρθεί από την ενεργό υπηρεσία από ετών.

Αυτά απεικονίζονται σε φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Το αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου παραμένει επιχειρησιακό. Όλα τα Ε/Π εντός αυτού είναι ασφαλή. Εξυπακούεται ότι τηρείται ετοιμότητα μετασταθμεύσεως και σε άλλες βάσεις της περιοχής ή και αλλού, σύμφωνα με τα ισχύουσες πάγιες διαδικασίες (πρωτόκολλα), αν η δυναμική κατάσταση του φαινομένου το επιβάλλει.

Πηγή fantomas.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *