Ενημέρωση Μητσοτάκη σε Κάμαλα Χάρις: Κίνδυνος αποσταθεροποίησης από την τουρκική προκλητικότητα

Ολόκληρο το φάσμα των ελληνοαμερικανικών σχέσεων που «βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο από ποτέ» συζήτησαν o πρωθυπουργός και η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ στο περιθώριο της 58ης Διάσκεψης για την Ασφάλεια στο Μόναχο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε το θέμα των τουρκικών προκλήσεων και ενημέρωσε για τις προσπάθειες της Ελλάδος για αποκλιμάκωση στο Ουκρανικό.

Αναφορικά με τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης από την κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας.

Επίσης ενημέρωσε την κ. Χάρις για την πρόθεσή του να φέρει για ψήφιση στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες την τροποποίηση της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (MDCA) Ελλάδας-ΗΠΑ.

«Συμφωνήσαμε ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις βρίσκονται στο καλύτερο επίπεδο στην ιστορία τους», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνομιλία, που είχε με ‘Ελληνες δημοσιογράφους μετά την συνάντησή του με την Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις.

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε στην ίδια συνομιλία ότι «υπάρχει μεγάλη στήριξη τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από την Ευρώπη για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Αιγύπτου.

Όπως προκύπτει από τη συνάντηση, η πλευρά των ΗΠΑ συμμερίζεται την εντύπωση πως η Αθήνα έχει πλέον αυξημένη στρατηγική σημασία στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ιδίως, όπως ελέχθη, στον τομέα της ενέργειας.

 

 

Πηγή fantomas.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.