Ημίγυμνος άνδρας με καραμπίνα σε έξαλλη κατάσταση στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη – FANTOMAS.GR

Νύχτα τρόμου στο Σύνταγμα.

Συναγερμός σήμανε στην Αστυνομία στις 3:00 το πρωί της Τρίτης, όταν άντρας ημίγυμνος σε έξαλλη κατάσταση εμφανίστηκε κρατώντας καραμπίνα μπροστά στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ουρλιάζοντας και λέγοντας ακατάληπτα πράγματα.

Άπλωσε ένα πανό που έγραφε: «Βασιλιάς Μίνωας πραξικόπημα» και μια ελληνική σημαία, άναψε κεριά και κάθισε κάτω κρατώντας πάντα την καραμπίνα.

Μέσα σε λίγα λεπτά το Σύνταγμα γέμισε περιπολικά και μηχανές της ΔΙ.ΑΣ, ο δρόμος εκκενώθηκε και έκλεισε, οι Εύζωνες φυσικά απομακρύνθηκαν από το Μνημείο, όπως και οι λίγοι τουρίστες και περαστικοί που βρίσκονταν στην πλατεία με τους αστυνομικούς να τους δίνουν οδηγίες προς τα πού να κατευθυνθούν και να τους συμβουλεύουν να μπουν κάπου μέσα.

Ο άντρας με την καραμπίνα έτρεξε προς το πάρκινγκ της Βουλής, ενώ οι Αστυνομικοί φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα, κράνη και σηκώνοντας τις ασπίδες τον ακολουθούσαν.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το πρώτο τουλάχιστον μισάωρο, δεν είχε καταστεί σαφές εάν ο άντρας με την καραμπίνα απειλούσε να αυτοκτονήσει, ενώ δεν είχε υποβάλει και κάποιο αίτημα.

Από τους ασυρμάτους το Κέντρο έδινε σαφείς οδηγίες στους αστυνομικούς, να μην πλησιάσουν τον ένοπλο, να προστατεύονται από τις ασπίδες και τα αλεξίσφαιρα γιλέκα, να μην κάνουν τίποτα που θα θέσει σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητά τους και να αναμένουν τους διαπραγματευτές.

Επανέλαβε δε πολλές φορές ότι προέχει η ασφάλεια τους, καθώς και η ασφάλεια τρίτων.

Τους καλούσε δε να εκκενώσουν την περιοχή από περαστικούς και αυτοκίνητα.

Τα αυτοκίνητα που κινούνταν στην Λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας με κατεύθυνση προς την Ελευθερίου Βενιζέλου, αφού αρχικά ακινητοποιήθηκαν, έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες από την Τροχαία ώστε να απομακρυνθούν από το σημείο με την όπισθεν.

Η περιοχή εκκενώθηκε. Στην πλατεία φαίνεται ο ένοπλος

Η σύλληψη

Τελικώς και μετά από 90 περίπου λεπτά ο άντρας, που εκτόξευε ύβρεις και απειλές κατά βουλευτών, συνελήφθη, καθώς δύο ομάδες των ΕΚΑΜ τον περικύκλωσαν, κατάφεραν να τον αφοπλίσουν και να τον συλλάβουν.

Ο άντρας λίγο πριν τον συλλάβουν

Η στιγμή της σύλληψης

Ο άνδρας οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ.

Άνοιξαν οι δρόμοι

Μετά τις 5:00 το πρωί άνοιξαν οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα, ενώ επέστρεψαν και οι Εύζωνες στο μνημείο.

Η κατάσταση στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στις 5:18 ήταν αυτή:

Πηγή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.