ΗΠΑ: Δίνουν αμοιβή 15 εκατ. δολαρίων για πληροφορίες που αφορούν στη ρωσική ομάδα χάκερς Conti

Με αμοιβή που αγγίζει τα 15 εκατ. δολάρια θέλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες να συγκεντρώσουν πληροφορίες για τη δράση της ρωσικής ομάδας χάκερς Conti Group.

Η ομάδα εικάζεται πως βρίσκεται πίσω από πολλές περιπτώσεις εκβιαστικών επιθέσεων διεθνώς για την απόσπαση χρηματικών λύτρων.

Συγκεκριμένα, το FBI υπολογίζει πως πάνω από 1.000 θύματα της ομάδας έχουν εξαναγκαστεί στο να καταβάλουν πάνω από 150 εκατ. δολάρια για λύτρα σε συνέχεια κυβερνοεπιθέσεων που έχουν δεχθεί.

Η εν λόγω αμοιβή αφορά 10 εκατ. δολάρια για πληροφορίες που έχουν να κάνουν με τον εντοπισμό της ταυτότητας ή της τοποθεσίας των ηγετών της ομάδας, αλλά και 5 εκατ. δολάρια για πληροφορίες που μπορεί να οδηγήσουν στη σύλληψη οποιουδήποτε μέλους της ομάδας.

Μάλιστα, η ομάδα εκτιμάται ότι εμπλέκεται εσχάτως και στα πολιτικά παιχνίδια του πολέμου, αφού έχει δεσμευτεί να επιτεθεί στους εχθρούς του Κρεμλίνου για τα μέτρα τους κατά της Ρωσίας με αφορμή την εισβολή στην Ουκρανία.

«Εάν οποιοσδήποτε αποφασίσει να οργανώσει κάποια κυβερνοεπίθεση ή πολεμικές δραστηριότητες κατά της Ρωσίας, θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα μέσα που έχουμε για να απαντήσουμε πλήττοντας στρατηγικής σημασίας υποδομές του εχθρού» ανέφερε η Conti σε δήλωση της.

www.ertnews.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.