ΗΠΑ: Μεταμόσχευσαν για πρώτη φορά αυτί που δημιουργήθηκε σε 3D εκτυπωτή από κύτταρα του ασθενή

Στην ανακοίνωση ότι για πρώτη φορά μεταμόσχευσε ένα ανθρώπινο αυτί, το οποίο δημιουργήθηκε από κύτταρα του ίδιου του ασθενή με τη βοήθεια ενός τρισδιάστατου εκτυπωτή, προχώρησε την Πέμπτη μία ομάδα Αμερικανών γιατρών.

Προκειται για μια τεχνική που θα μπορούσε στο μέλλον να βοηθήσει ανθρώπους που γεννήθηκαν με δυσμορφίες.

Η εν λόγω επέμβαση έγινε στο πλαίσιο μίας κλινικής δοκιμής, στόχος της οποίας είναι να εξακριβωθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα αυτού του εμφυτεύματος για τους ανθρώπους που πάσχουν από μικρωτία. Πρόκειται για μία κατάσταση κατά την οποία το εξωτερικό τμήμα του αυτιού δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως.

Η μεταμόσχευση έγινε τον Μάρτιο σε μία 20χρονη που γεννήθηκε με μία δυσμορφία στο δεξί της αυτί, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

Το εμφύτευμα AuriNovo αναπτύχθηκε από την εταιρεία Αναγεννητικής Ιατρικής 3DBio Therapeutics, με έδρα τον Κουίνς.

Την όλη διαδικασία ανέλαβε ο Αρτούρο Μπονίλα, ο ιδρυτής ενός ινστιτούτου που ειδικεύεται στη θεραπεία αυτής της δυσμορφίας, στο Σαν Αντόνιο του Τέξας.

«Ως γιατρός που έχει βοηθήσει χιλιάδες παιδιά με μικρωτία σε όλη τη χώρα και όλον τον κόσμο, ενθουσιάστηκα από αυτήν την τεχνολογία και το τι θα μπορούσε να σημαίνει για τους ασθενείς και τις οικογένειές τους», είπε σχετικά ο χειρουργός σε μία ανακοίνωση της εταιρείας.

Το νέο αυτί τυπώθηκε σε σχήμα που ταίριαζε ακριβώς με το αριστερό αυτί της γυναίκας, βάσει όσων έκανε γνωστά η 3DBio Therapeutics.

Όπως σημειώθηκε το νέο αυτί θα συνεχίσει να αναγεννά τον ιστό του χόνδρου, δίνοντάς του την όψη και την αίσθηση ενός φυσικού αυτιού.

Σημειώνεται ότι σχεδόν 1.500 βρέφη γεννιούνται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ πάσχοντας από μικρωτία. Κατά βάση, δεν έχουν άλλα προβλήματα υγείας και μπορούν να ζήσουν απολύτως φυσιολογικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / New York Times

www.ertnews.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.