Η αντιπολιτευση δεν δέχεται την ανακοίνωση της σκιώδους κυβέρνησης – FANTOMAS.GR

Στα δύο έχει χωριστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ,  καθώς το κλίμα στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης  προοιωνιζει πόλεμο , μετά την πρωινή ανάρτηση του Προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, με την οποία θέλησε να προειδοποιήσει δημόσια τα στελέχη του κόμματος του με αποπομπή από τα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών, σε περίπτωση που διακινδυνεύσει η ενότητα του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «τελεσίγραφο» του κ. Κασσελάκη έρχεται ως συνέχεια των 16 «λευκών» κατά την ψηφοφορία για την έγκριση του νέου Προεδρείου της ΚΟ, καθώς πολλά εξ’ αυτών μετατράπηκαν σε «όχι», κατά τις συνομιλίες για την κατανομή του κοινοβουλευτικού έργου στους νέους Τομεάρχες του κόμματος. «Τώρα είναι η ώρα της παραγωγής πολιτικής, της μαχητικής αντιπολίτευσης» σχολίαζαν στελέχη της «προεδρικής» πτέρυγας, θέλοντας να δείξουν ότι δεν είναι ανεκτή η «λευκή απεργία» από πλευράς των βουλευτών του κόμματος.

Άλλωστε, στελέχη που πρόσκεινται στην Έφη Αχτσιόγλου, αλλά και στην «Ομπρέλα» είχαν εκφράσει από μέρες την πρόθεσή τους να κρατήσουν απόσταση από τις επιλογές της νέας ηγεσίας στη Βουλή, ιδίως μετά την ανάδειξη του Παύλου Πολάκη σε ρόλο «υπερσυντονιστή» του κοινοβουλευτικού έργου.

Στον αντίποδα, εμβρόντητα δηλώνουν στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης απέναντι στην ανάρτηση – «τελεσίγραφο» Κασσελάκη, λέγοντας ότι «τορπιλίζει το κλίμα παραμονές του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών». Τα ίδια στελέχη αποτιμούν ως «αντικαταστατική» την «απειλή» της νέας ηγεσίας για «έξοδο» από τα ψηφοδέλτια, επικαλούμενα μάλιστα το Άρθρο 39 του κόμματος, το οποίο προβλέπει ότι τα ψηφοδέλτια του κόμματος αποφασίζονται από τις κατά τόπους Νομαρχιακές Επιτροπές και κατόπιν από την Κεντρική Επιτροπή.

Στο πλαίσιο αυτό, στελέχη της εσωκομματικής αντιπολίτευσης εκτιμούν πως «αυτές οι πρακτικές δεν αντιστοιχούν στις αρχές του κόμματος», κάνοντας λόγο για «κινήσεις πανικού». Επιπλέον, υπενθυμίζουν ότι το άτυπο «μορατόριουμ» μεταξύ των τάσεων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν είχε εκπνεύσει μέχρι την σημερινή ανάρτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία αν και ενέχει χαρακτήρα «γενικής αρχής» όπως σχολίασαν «προεδρικά» στελέχη, εντούτοις ανατρέπει πλήρως τα εσωκομματικά δεδομένα.

Τελεσίγραφο Κασσελάκη: Όποιος υπονομεύσει την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα έχει θέση σε ψηφοδέλτια

Αυστηρή προειδοποίηση έκανε ο Προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση των Τομεαρχών του κόμματος. «Όποιος υπονομεύσει την ενότητα της Κ.Ο. και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεν θα έχει θέση σε μελλοντικά ψηφοδέλτια του κόμματος» ξεκαθαρίζει ο κ. Κασσελάκης, λέγοντας πως «έχω καταβάλει κάθε προσπάθεια η σύνθεση να είναι όσο το δυνατόν ενωτική και διευρυμένη», μεταθέτοντας για το απόγευμα τις σχετικές ανακοινώσεις.

Αναλυτικά, η ανάρτηση:

Μετά από εισήγησή μου, σήμερα το απόγευμα το Προεδρείο της Κ.Ο. θα ανακοινώσει τους Τομεάρχες που θα υπεραμύνονται της αλήθειας στη Βουλή.

Έχω καταβάλει κάθε προσπάθεια η σύνθεση να είναι όσο το δυνατόν ενωτική και διευρυμένη. Με πυξίδα το μέλλον του προοδευτικού χώρου και της Σύγχρονης Αριστεράς.

Όπως έχω ήδη ανακοινώσει, η κύρια παραγωγή πολιτικής θα μεταφερθεί στα τμήματα και στην κοινωνία, με τους Τομεάρχες μας να συμμετέχουν ενεργά και στα δύο.

Για να είμαι απολύτως ξεκάθαρος απέναντι στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ που με εμπιστεύεται και με ενθαρρύνει κάθε μέρα:

Όποιος υπονομεύσει την ενότητα της Κ.Ο. και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεν θα έχει θέση σε μελλοντικά ψηφοδέλτια του κόμματος.

Και όποια ή όποιος από εσάς ενδιαφέρεται να κατέβει ως υποψήφιος στις επικείμενες Ευρωεκλογές, πρέπει να γραφτεί μέλος του ΣΥΡΙΖΑ στο www.isyriza.gr . Εκεί χτίζεται ο νέος ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί γεννιούνται τα στελέχη της επόμενης γενιάς.

Θα στείλουμε φόρμα ενδιαφέροντος στα μέλη μας τις επόμενες μέρες.

Θα λογοδοτώ πάντα σε εσάς αδιαμεσολάβητα. Αρχίζοντας με την ανοιχτή εκδήλωσή μας στο Κερατσίνι αύριο το βράδυ.

 

ΟΙ ΤΟΜΕΑΡΧΕΣ

 

Στη δημοσιότητα έδωσε η αξιωματική αντιπολίτευση τα ονόματα της «σκιώδους κυβέρνησης», στη σκιά του «τελεσίγραφου» της ηγεσίας του κόμματος απέναντι στην εσωκομματική αντιπολίτευση. Η εισήγηση των Τομεαρχών έγινε από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος ήταν από νωρίς σήμερα το πρωί στο γραφειο του, στη Βουλή, όπου έλαβαν χώρα διαδοχικές συσκέψεις.

Συγκεκριμένα, «κατά τη συνεδρίαση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης, ανακοίνωσε του τομεάρχες και τους αναπληρωτές τομεάρχες της ΚΟ», ανέφερε η Κουμουνδούρου.

Ανάμεσα στα ονόματα των Τομεαρχών ξεχωρίζει αυτό του Κώστα Μπάρκα, Βουλευτή Θεσπρωτίας, ο οποίος ανήκε εσωκομματικά στο στρατόπεδο της κίνησης «6 συν 6» που στηρίζει την Έφη Αχτσιόγλου, αλλά ανέλαβε ρόλο Τομεάρχη, «σπάζοντας» το μέτωπο της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Σημειωτέον ότι η Πολιτική Γραμματεια του κόμματος θα συνεδριάσει την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη, όπου αναμένεται να τοποθετηθούν σχετικά τα κορυφαία στελέχη.

Αναλυτικά, τα ονόματα:

Τομεάρχης Εξωτερικών – Ρένα Δούρου

Αναπλ. Τομεάρχης Εξ. Αρμόδιος γαι θέματα απόδημου ελληνισμού – Όθων Ηλιόπουλος

Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας – Ευάγγελος Αποστολάκης

Τομεάρχης Εσωτερικών – Παναγιού Πούλου

Αναπλ. Τομεάρχης Εσωτ. Αρμόδιος για Μακεδονία και Θράκη – Πέτρος Παππάς

Αναπλ. Τομεάρχης Εσωτ. Αρμόδιος για Διαφάνεια – Ραλλία Χρηστίδου

Τομεάρχης Οικονομικών – Νίκος Παππάς

Τομεάρχης Ανάπτυξης – Χρήστος Γιαννούλης

Τοεμάρχης Υγείας – Ανδρέας Παναγιωτόπουλος

Τομεάρχης Παιδείας – Αθηνά Λινού

Αναπλ. Τομεάρχης Παιδείας – Ράνια Θρασκιά

Αναπλ. Τομεάρχης Παιδείας αρμόδιος για Αθλητισμό – Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος

Τομεάρχης Πολιτισμού – Κυριακή Μάλαμα

Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη – Κώστας Μπάρκας

Τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών – Χάρης Μαμουλάκης

Τομεάρχης Δικαιοσύνης – Γιάννης Σαρακιώτης

Αναπλ. Τομεάρχης Δικαιοσύνης αρμόδια για Δικαιώματα και Ισότητα – Έλενα Ακρίτα

Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων – Βασίλης Κόκκαλης

Αναπλ. Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αρμόδιος για κτηνοτροφία – Γιώργος Παπαηλίου

Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης – Γιώργος Γαβρήλος

Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής – Γιώργος Καραμέρος

Τομεράρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας – Μίλτος Ζαμπαράς

Τομεάρχης Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας – Συμεών Κεδίκογλου

Τομεάρχης Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής – Κατερίνα Νοτοπούλου

Τομεάρχης Τουρισμού – Καλλιόπη Βέττα

Τομεάρχης Μετανάστευσης και Ασύλου – Νίνα Κασιμάτη

Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής – Αλέκος Αυλωνίτης

Πηγή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *