Η Εθνική ομάδα ποδηλασίας πίστας στην Πορτογαλία, αποτελέσματα

Με θετικά μηνύματα ξεκίνησε το 2022 για την Εθνική Ομάδα Πίστας. Η Ελληνική αποστολή βρίσκεται από τις αρχές της εβδομάδας στην Πορτογαλία, για την συμμετοχή της στο διεθνές meeting πίστας το «Prova Internacional Município de Anadia». Μετά το πέρας των δύο πρώτων ημερών, η παρουσία των Ελλήνων αθλητών κρίνεται καλή. Το peloton που αγωνίζεται στην Πορτογαλική πόλη, σε όλες τις κατηγορίες, είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό με δυνατές συμμετοχές.

Η αυλαία άνοιξε την Παρασκευή με τους sprinter της Εθνικής ομάδας. Ο Γιάννης Καλογερόπουλος είχε το καλύτερο πλασάρισμα, καταλαμβάνοντας την 8η θέση, χάνοντας στα προημιτελικά από τον Joseph Truman. Ο Κωνσταντίνος Λιβανός είχε δύσκολο έργο έναν γύρο νωρίτερα («16»), καθώς έπεσε πάνω στον Jack Carlin (χάλκινος στο Τόκυο), μένοντας εκτός συνέχειας νωρίς.
Στα υπόλοιπα μέλη της αποστολής, ο Σωτήρης Μπρέτας κατετάγη 22ος, ο Σταμάτης Σαββάκης 24ος και ο Χρήστος Ράντος 28ος. Για την ιστορία, νικητής στο αγώνισμα αναδείχτηκε το μεγάλο φαβορί, Jack Carlin, με την ομάδα της Inspired να κυριαρχεί συνολικά (3 αθλητές στην πρώτη 4άδα). Δεύτερος ήταν ο Vasilijus Lendel και τρίτος ο Joseph Truman.

Στα αγωνίσματα αντοχής, υπήρξε εκπροσώπηση στον τελικό των πόντων. Ο Δημήτρης Χρηστάκος ολοκλήρωσε την προσπάθειά του στη 14η θέση, ανάμεσα σε ένα πολύ ανταγωνιστικό peloton. Νικητής αναδείχτηκε ο Thomas Boudat που έλαβε μέρος με την φανέλα της Arkea Samsic.

Η Ελληνική αποστολή είχε ακόμα δύο ποδηλάτες, αμφότεροι έμειναν εκτός στον προκριματικό. Πιο συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Καρατσιβής και ο Νίκος Δράκος, καταλαμβάνοντας την 15η και την 18η θέση αντίστοιχα στην πρώτη προκριματική σειρά.

Το Σάββατο, 2η μέρα των αγώνων, η Αργυρώ Μηλάκη και ο Μιλτιάδης Χαρόβας ήταν οι Ελληνικές συμμετοχές στους τελικούς, στην αντοχή. Η ποδηλάτισσα της Εθνικής ομάδας και του Άτλαντα Ρεθύμνου μπήκε στον τελικό του Omnium, ολοκληρώνοντας την προσπάθειά της στην 16η θέση με 32 πόντους.

Η πρωταθλήτρια Ελλάδος κατέλαβε την 16η θέση τόσο στο scratch όσο και στο tempo, ήταν 18η στον αγώνα αποκλεισμού, ενώ στον τελικό των πόντων μάζεψε 6 πόντους. Η Anita Yvonne Stenberg (Νορβηγία) επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και πήρε την πρώτη θέση με 130 πόντους. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε η Pfeiffer Georgi (Μεγάλη Βρετανία) με 122 πόντους και στην τρίτη η Marie Le Net (FDJ Nouvelle) με 118.

Ο νεαρός ποδηλάτης του ΠΟ Βόλου, έλαβε μέρος στο αντίστοιχο αγώνισμα της κατηγορίας εφήβων, τερματίζοντας στην 14η θέση με συνολική συγκομιδή 64 πόντων. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέλαβε τη 16η θέση στο scratch, την 7η στον αγώνα tempo, ήταν 10ος στο αγώνα αποκλεισμού, ενώ στον τελικό των πόντων συγκέντρωσε 4 πόντους.

Νικητής εκεί αναδείχτηκε ο Σλοβένος Zak Erzen με 121 βαθμούς και σταθερή απόδοση στις τέσσερις κούρσες. Δεύτερος τερμάτισε ο Jioustous Vilemsen (De Adelaar) με 116 και τρίτος ο Ourko Vidal (Euskadi) με 115.

Στην κατηγορία των ανδρών, κανένας από τους αθλητές μας δεν πήρε την πρόκριση για τον τελικό. Ο Χρήστος Βολικάκης (ΠΟ Βόλος) και ο Δημήτρης Χρηστάκος (Εθνική ομάδα) έφτασαν πολύ κοντά, ωστόσο αμφότεροι έχασαν το εισιτήριο στο τελικό sprint του προκριματικού από τον Francisco Marques. Ο Νίκος Δράκος, ο Ζήσης Σούλιος και ο Παναγιώτης Καρατσιβής στις δικές τους προκριματικές σειρές έμειναν χαμηλά.

Τέλος, στο 1km ατομικής χρονομέτρησης, έλαβαν μέρος ο Σταμάτης Σαββάκης και ο Χρήστος Ράντος. Ο πρώτος με επίδοση 1:06:390 (54,2 χλμ./ώρα) κατέλαβε την 8η θέση, ενώ ο δεύτερος με 1:12:023 (49,9 χλμ./ώρα) ολοκλήρωσε την προσπάθειά του 15ος. Κυρίαρχος του χιλιομέτρου ήταν ο Ισπανός Jose Moreno (1:02:954, 57,1 χλμ./ώρα), που άφησε πίσω του για ένα χιλιοστό του δευτερολέπτου τον Alejandro Martinez.

Το πρόγραμμα συνεχίζεται την Κυριακή με πλούσια δράση από το πρωί, τόσο στα αγωνίσματα ταχύτητας όσο και στην αντοχή.

Πηγή: Ελληνική Ομοσπονδόα Ποδηλασίας

Πηγή

Πηγή fantomas.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.