«Η μάχη είναι παλαιστινιακή» – Διαχώρισε την θέση της Χεζμπολαχ – FANTOMAS.GR

Mε τη φράση «Η πλημμύρα του Αλ – Ακσά απλώθηκε σε περισσότερα του ενός μέτωπα» ξεκίνησε την ομιλία του ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα σε συγκεντρώσεις στην Βηρυτό και σε άλλες πόλεις, περιγράφοντας τα όσα ακολούθησαν την φονικής επιδρομής της 7ης Οκτωβρίου της Χαμάς στις πόλεις του νότιου Ισραήλ, αλλά αυτή ήταν η εισαγωγή μιας ομιλίας πολύ λιγότερο «εμπρηστικής» από αυτή που αναμενόταν.

Πρακτικά, δεν κήρυξε πόλεμο στο Ισραήλ, όπως πολλοί ανέμεναν.

Ο ίδιος μίλησε, όπως πάντα, από τηλεοράσεως, καθώς για λόγους ασφαλείας δεν εμφανίζεται δημοσίως .

Μιλώντας σε εκατομμύρια πιστούς του στον Λίβανο και γενικά στην Μέση Ανατολή όχι μόνο στο Λίβανο, ο Νασράλα είπε ότι «πολλές αλήθειες αποκαλύφθηκαν και πρέπει να τις μάθουν όλοι. Τόνισε ακόμα ότι το Ισραήλ είναι πιο εύθραυστο και από ιστό αράχνης».

«Ευχαριστούμε τους Ιρακινούς και τους Υεμενέζους που αγωνίζονται μαζί μας. Δεν γνωρίζαμε την επιχείρηση που σχεδίασαν υπό άκρα μυστικότητα οι Παλαιστίνιοι. Δεν αναστατώθηκε ο άξονας της αντίστασης. Η μάχη είναι καθαρά παλαιστινιακή», πρόσθεσε. «Η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου προκάλεσε σεισμό στο Ισραήλ».

«Πρόκειται για απρόσκοπτη μάχη σε ανθρώπινο, ηθικό και θρησκευτικό επίπεδο. Ειλικρινής και ευγενής».

«Η αληθινή μας δύναμη βρίσκεται στη σταθερή μας πίστη, την ακλόνητη πεποίθηση, την αφοσίωσή μας και τη δέσμευσή μας στον σκοπό», είπε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ.

Η ίδια η Χεζμπολάχ του Λιβάνου, διαθέτει έτοιμους για πόλεμο, 100.000 μαχητές.

Αν η Χεζμπολάχ δώσει την εντολή επίθεσης, θεωρείται βέβαιο ότι εν συνεχεία θα μπει στην σύγκρουση και το Ιράν .

Να σημειωθεί επίσης ότι το Κοινοβούλιο της Αλγερίας εξουσιοδότησε τον πρόεδρο της χώρας, Abdelmadjid Tebboune, να κηρύξει τον πόλεμο στο Ισραήλ και να βοηθήσει άμεσα τους Παλαιστίνιους.

H Αλγερία είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη του αραβικού κόσμου μετά την Αίγυπτο και έχει ιδιαίτερα στενές σχέσεις με την Ρωσία.

Πηγή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *