Η Ρωσία ανέπτυξε τα δύο τρίτα του στρατού της στην Ουκρανία και αποτέλεσμα δεν έχει .

Η Ρωσία έχει αναπτύξει περίπου το 65% της συνολικής της δύναμης επίγειας μάχης στην Ουκρανία, σύμφωνα με Δυτικές εκτιμήσεις. Το ένα τέταρτο της δύναμης έχει πιθανώς εξουδετερωθεί, όπως αναφέρουν οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, στην αρχή της σύγκρουσης, η Ρωσία συμμετείχε περισσότερες από 120 τακτικές ομάδες τάγματος , που είναι περίπου τα δύο τρίτα της συνολικής της δύναμης επίγειας μάχης.

«Είναι πιθανό ότι περισσότερες από το ένα τέταρτο αυτών των μονάδων είναι τώρα εκτός δράσης. Μερικές από τις πιο επίλεκτες μονάδες της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένων των Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων, έχουν υποστεί τα υψηλότερα ποσοστά φθοράς», ανέφερε οι βρετανικές υπηρεσίες πληροφοριών σε ανάρτησή τους.

Όπως επισημαίνεται μάλιστα, ο αμυντικός προϋπολογισμός της Μόσχας σχεδόν διπλασιάστηκε από το 2005 ως το 2018, αλλά και πάλι ο εκσυγχρονισμένος ρωσικός στρατός δεν κατάφερε να κυριαρχήσει στην Ουκρανία φέτος, εξαιτίας αποτυχιών στη στρατηγική σχεδίαση και την επιχειρησιακή εκτέλεση της εισβολής.

Πηγή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.