Η Ρωσία είναι «ανίκητη» όπως στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο – FANTOMAS.GR

Η Ρωσία είναι «ανίκητη» όπως ήταν και κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, είπε σήμερα ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνάντησή του με εφήβους με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Russia-Ukraine war LIVE: Putin meets top pupils to mark start of Russian school year | WION LIVE

«Έχω καταλάβει γιατί κερδίσαμε τον μεγάλο πατριωτικό Πόλεμο: είναι αδύνατο να νικηθεί ένας λαός με τέτοιο ψυχικό σθένος. Ήμασταν απολύτως ανίκητοι και σήμερα είμαστε το ίδιο», είπε σε μαθητές, σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν τηλεοπτικά. Ο Πούτιν μιλούσε για τις επιστολές που αντάλλαζε ο πατέρας του, που πολεμούσε στο μέτωπο, με τον παππού του Ρώσου Προέδρου.

Ο Ρώσος Πρόεδρος ανέφερε ότι είχε εντυπωσιαστεί από την αποφασιστικότητα του παππού του, ο οποίος, έχοντας μόλις χάσει τη σύζυγό του που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια του Πολέμου, έδωσε εντολή στον γιο του: «Νικήστε αυτά τα καθάρματα!». «Και σήμερα, οικογένειες σαν κι αυτές αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία» του πληθυσμού, είπε.

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του:

Ο Ρώσος Πρόεδρος κάνει συχνά παραλληλισμούς μεταξύ του Πολέμου κατά της ναζιστικής Γερμανίας και της εισβολής στην Ουκρανία.

Η συνάντησή του με τους μαθητές έγινε με αφορμή τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά και την έναρξη των «Συζητήσεων Σημασίας», μαθημάτων πατριωτικής εκπαίδευσης που εισήχθησαν στο σχολικό πρόγραμμα λίγο μετά την έναρξη του Πολέμου με την Ουκρανία.

Η Ρωσία παρουσιάζει τον Πόλεμο με την Ουκρανία ως μια υπαρξιακή μάχη κατηγορώντας την Ουκρανία ότι βρίσκεται στα χέρια αντιρωσικών νεοναζί στην υπηρεσία μιας Δύσης αποφασισμένης να καταστρέψει τη Ρωσία. Ο Πούτιν παρουσιάζει επίσης την ανακτημένη Κριμαία το 2014, καθώς και τις υπό ρωσική κατοχή περιοχές στην Ανατολική και Νότια Ουκρανία ως ιστορικά ρωσικά εδάφη που δεν θα έπρεπε ποτέ να προσκολληθούν στην Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή fantomas.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *