Η Χαμάς έχει αποθηκεύσει τρόφιμα και καύσιμα σε υπόγεια τούνελ – FANTOMAS.GR

Ο ισραηλινός στρατός βρίσκεται εντός της Γάζας, αφότου γνωστοποίησε την Παρασκευή ότι θα επεκτείνει τη χερσαία επιχείρησή του μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Όπως ανέφερε εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, “οι στρατιώτες βρίσκονται στο σημείο και συνεχίζουν τις μάχες”.

Το Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει την περιοχή με νέες αεροπορικές επιδρομές μετά από τις νυχτερινές επιθέσεις της Παρασκευής, τις οποίες οι κάτοικοι της Γάζας χαρακτήρισαν ως τις πιο σφοδρές έως τώρα.

“Στη διάρκεια της νύχτας, τα πολεμικά αεροσκάφη του Τσαχάλ (ισραηλινός στρατός) έπληξαν 150 υπόγειους στόχους στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, μεταξύ των οποίων σήραγγες που χρησιμοποιούν οι τρομοκράτες, υπόγειες εγκαταστάσεις μάχης και άλλες υπόγειες υποδομές. Αρκετοί τρομοκράτες της Χαμάς σκοτώθηκαν”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού που δόθηκε στη δημοσιότητα έπειτα από μια νύχτα σφοδρών ισραηλινών βομβαρδισμών στον παλαιστινιακό θύλακα.

Οι New York Times επιβεβαιώνουν ότι έχουν βάση οι ισραηλινοί ισχυρισμοί ότι η Χαμάς αποθηκεύει προμήθειες, συμπεριλαμβανομένων τροφίμων και καυσίμων, στερώντας τα από τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας.

Η Χαμάς, υποστηρίζουν Άραβες και Δυτικοί αξιωματούχοι, για χρόνια άνοιγε δεκάδες χιλιόμετρα υπόγεια τούνελ κάτω από τη Λωρίδα της Γάζας, όπου έχει δημιουργήσει αποθήκες με σχεδόν όλα όσα χρειάζονται για την διεξαγωγή μιας σκληρής μάχης.

Η τρομοκρατική οργάνωση διαθέτει εκατοντάδες χιλιάδες γαλόνια καυσίμων για οχήματα και ρουκέτες, κρύπτες με πυρομαχικά, εκρηκτικά και υλικά για την παραγωγή και άλλων και αποθέματα τροφίμων, νερού και φαρμάκων, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Μάλιστα, ανώτερος Λιβανέζος αξιωματούχος σχολίασε ότι η Χαμάς, η οποία υπολογίζεται ότι αριθμεί μεταξύ 35.000 και 40.000 μελών, διαθέτει αρκετά αποθέματα για να συνεχίσει να μάχεται για τρεις έως τέσσερις μήνες χωρίς ανεφοδιασμό.

Άλλωστε μία από τις τέσσερις ομήρους που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς ανέφερε ότι η παλαιστινιακή οργάνωση παρείχε στους αιχμαλώτους φάρμακα, σαμπουάν και προϊόντα γυναικείας υγιεινής.

Όλα αυτά είναι εξαιρετικά δυσεύρετα αυτή τη στιγμή στη Γάζα καθώς πριν από δύο εβδομάδες αφότου το Ισραήλ, με τη βοήθεια της Αιγύπτου, επέβαλε αυτό που αποκαλεί “πλήρη” αποκλεισμό μετά την επίθεση της τρομοκρατικής ομάδας στο έδαφός του, στις 7 Οκτωβρίου.

Οι πηγές των NYT, που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας, ανέφεραν ότι οι πληροφορίες τους προέρχονται από πηγές με γνώση της κατάστασης, υποκλοπές επικοινωνιών και άλλα μέσα πληροφοριών.

Τα αποθέματα συνήθως διατηρούνται υπόγεια, όπως είπαν, και προειδοποίησαν ότι είναι δύσκολο να βρεθούν ακριβείς λεπτομέρειες για τις προμήθειες της Χαμάς.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο ισραηλινός στρατός δημοσίευσε φωτογραφίες που υποστήριξε ότι δείχνουν δεξαμενές καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας, αναφέροντας ότι διαθέτει πληροφορίες ότι η Χαμάς φυλάει στην περιοχή μισό εκατομμύριο λίτρα καυσίμων.

Πηγή fantomas.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *