«Η Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση, αλλά ομάδα απελευθερωτών» – Ακυρώνει την επίσκεψη στο Ισραήλ – FANTOMAS.GR

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι ματαιώνει όλα τα σχέδια επισκέψεών του στο Ισραήλ και χαρακτήρισε τη Χαμάς «ομάδα απελευθερωτών που προστατεύουν την γη τους και όχι τρομοκρατική οργάνωση».

Αντιδρώντας στις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε: «Ολόκληρη η Δύση έχει ενωθεί με το Ισραήλ και βλέπει τη Χαμάς ως τρομοκρατική οργάνωση. Ισραήλ, μπορεί η Δύση να σου χρωστάει πολλά, αλλά η Τουρκία δεν σου χρωστάει τίποτα. Ισραήλ, δεν μπορείς να πας πουθενά με αυτή τη νοοτροπία».

Στην ομιλία του ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, ο Ερντογάν συνέχισε να μιλάει με σκληρά λόγια κατά του Ισραήλ: «Πρώτα εξετάσαμε το παλαιστινιακό ζήτημα από την ανθρώπινη οπτική γωνία. Υπερασπιστήκαμε την ανθρώπινη ζωή. Από τις 7 Οκτωβρίου, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να αποτρέψουμε την κλιμάκωση της κρίσης. Στείλαμε 8 αεροπλάνα γεμάτα ανθρωπιστική βοήθεια για να καλύψουμε τις ανάγκες του λαού της Γάζας. Στείλαμε 25 μέλη του προσωπικού μας στην Αίγυπτο για την περίθαλψη των τραυματιών. Δηλώσαμε ότι δεν δικαιολογούμε τις ενέργειες και τις επιθέσεις με στόχο αμάχους. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με το κράτος του Ισραήλ, αλλά ποτέ δεν εγκρίναμε να μας αντιμετωπίζουν σαν οργάνωση αντί για κράτος. Το Ισραήλ πραγματοποιεί μια από τις πιο βίαιες επιθέσεις στην ιστορία εναντίον του καταπιεσμένου λαού στη Γάζα. Οι μισοί από τους νεκρούς είναι παιδιά, οι υπόλοιποι μισοί είναι οι μητέρες τους και οι γέροντες της οικογένειας. Αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να δείξει ότι υπήρξε μια θηριωδία. Δεν μπορείτε να βρείτε άλλον στρατό που να βάζει φωτιά σε νοσοκομεία, χώρους λατρείας και αγορές και να συνεχίζει αυτή την απάνθρωπη ενέργεια».

Και συνέχισε στο ίδιο πνεύμα: «Το Ισραήλ σκοτώνει παιδιά. Δεν μπορούμε ποτέ να το επιτρέψουμε. Το είπα αυτό στους τότε πρωθυπουργούς στο Νταβός, είπα ότι ξέρετε πολύ καλά πώς να σκοτώνετε. Από εκείνη την ημέρα δεν έχω πάει στο Νταβός. Έσφιξα το χέρι του Νετανιάχου μια φορά στη ζωή μου, στο Τουρκεβί στην Αμερική. Έκανε κατάχρηση της καλής μας θέλησης. Είχαμε ένα σχέδιο να πάμε στο Ισραήλ, αλλά το ακυρώσαμε. Καταχράστηκαν την καλή μας θέληση. Ω Ισραήλ, δεν μπορείς να πας πουθενά με αυτή τη νοοτροπία. Πάρτε μαζί σας είτε τις ΗΠΑ είτε τη Δύση. Η Αμερική θα χάσει επίσης. Το όλο θέμα είναι να εγκαθιδρύσουμε έναν δίκαιο κόσμο. Κανείς δεν μπορεί να κοιμάται ήσυχος σε έναν κόσμο όπου οι γονείς κρατούν τα σώματα των παιδιών τους. Ισχύει επίσης για κάθε χώρα όπου δεν υπάρχει εμπόδιο. Είναι καιρός να μιλήσουμε για την κατάσταση εκείνων που γύρισαν την πλάτη τους στην αλήθεια με πράξεις που δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτές τις σφαγές. Το να δικαιολογείς τις επιθέσεις είναι η κληρονομιά της Δύσης από την αιματηρή ιστορία της».

Νωριτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, δήλωσε ότι μια ισραηλινή χερσαία επιχείρηση στη Γάζα θα μετέτρεπε τις μάχες στη Λωρίδα «σε σφαγή», προοσθέτπντας ότι όσοι υποστηρίζουν τις ενέργειες του Ισραήλ από αλληλεγγύη «υποστηρίζουν τα εγκλήματά του» και προειδοποίησε τον κόσμο ότι τα μόνα πιθανά αποτελέσματα από τη σύυγκρουση των Ισραηλινών με τους Παλαιστίνιους είναι «μόνιμη ειρήνη ή παγκόσμιος πόλεμος».

Πηγή fantomas.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *