Η HELMEPA στα ακριτικά σχολεία της χώρας

1ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας

Νηπιαγωγεία και Δημοτικά Σχολεία της Φλώρινας και του Αρμενοχωρίου επισκέφθηκε η HELMEPA και συζήτησε με παιδιά (μέλη της Παιδικής HELMEPA) και εκπαιδευτικούς (εθελοντές) για τους κινδύνους που απειλούν το θαλάσσιο περιβάλλον και πώς μπορούν να το προστατέψουν.

Η επιτόπια δια ζώσης συζήτηση με παιδιά και εκπαιδευτικούς παραμένει δέσμευση και προτεραιότητα της HELMEPA καθώς ενθαρρύνει την αλληλεπίδραση και βελτιώνει την κατανόηση, την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση των μικρών εθελοντών με την πολύτιμη καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους, από τα πρώτα κιόλας σχολικά χρόνια.

«Επιστρέφουμε γεμάτοι, με αισιόδοξα μηνύματα για την επόμενη γενιά που αναλαμβάνει δράση για την υγεία των θαλασσών, από πολύ νωρίς. Από τη μεριά μας, θα συνεχίσουμε τις επισκέψεις μας σε όλη την χώρα, και μέσα από το πρόγραμμα της HELMEPA – Οδοιπορικό για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη – που υλοποιείται παράλληλα με την Παιδική HELMEPA. Με την ευκαιρία θα ήθελα να εκφράσω εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου και της Γραμματείας της HELMEPA τις θερμές μας ευχαριστίες στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, και ειδικότερα στην Διευθύντρια κα Όλγα Μούσιου-Μυλωνά, την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κα Θεοδώρα Βάσιου, τους Συμβούλους Εκπαίδευσης κ.κ Κωνσταντία Βαϊρινού, Θεόφιλο Κατσιανίδη και Ευαγγελία Τσελεπή-Κωστίκα, και σε όλα τα υπέροχα παιδιά και τους εξαιρετικούς εθελοντές/τριες εκπαιδευτικούς των σχολείων που υλοποιούν το πρόγραμμα της Παιδικής HELMEPA» δήλωσε με την επιστροφή του ο Ειδικός Γραμματέας Δ.Σ HELMEPA, κ. Γιώργος Καλλιάνης.

Τα σχολεία της ακριτικής Ελλάδας είχαν ήδη προγραμματίσει και την ενεργό συμμετοχή τους στον Παγκόσμιο Εθελοντικό Καθαρισμό Ακτών που συντονίζει για 33 χρόνια στην Ελλάδα η HELMEPA – Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος, παραμένοντας στην πρώτη γραμμή εθελοντισμού για την υγεία των θαλασσών.

Συντονιστές Εκπαιδευτικοί των δράσεων
1Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: Κουτσούμπα Κυριακή, Πήτα Σουλτάνα, Πετσίβα Μαρία
5Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: Βλάχου Μαρία, Καντζίδου – Μπαχάρνικου Ελένη
8Ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: Μαβίδου Στέλλα, Βασιλειάδου Κυριακή, Βασιλοπούλου Δήμητρα, Βρακότα Αικατερίνη, Γεωργάκη Αικατερίνη, Κανάκη Μαρία, Χρήστου Γεωργία, Ψαλλίδα Παρασκευή
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΜΕΝΟΧΩΡΙΟΥ: Κορμά Άννα
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΑΡΜΕΝΟΧΩΡΙΟΥ: Μητρούση Μαρία, Χατζηλία Ευφροσύνη

www.ertnews.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...