Η Samsung θα προσθέσει μετάφραση σε πραγματικό χρόνο στο νέο μοντέλο smartphone

Η εταιρεία Samsung Electronics θα αναπτύξει μια λειτουργία μετάφρασης κλήσεων σε πραγματικό χρόνο με τη χρήση τεχνολογίας AI το επόμενο έτος, δήλωσε η εταιρεία στο AFP την Παρασκευή, υποστηρίζοντας ότι θα κάνει τη συνομιλία σε διάφορες γλώσσες τόσο εύκολη όσο το να «ενεργοποιείς ενσωματωμένους υπότιτλους».

Η Samsung συγκαταλέγεται ανάμεσα σε μια σειρά από τεχνολογικές εταιρείες που ξοδεύουν δισεκατομμύρια σε έναν παγκόσμιο χρυσορυχείο τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο μέχρι στιγμής έχει δει chatbots που μιμούνται την ανθρώπινη ομιλία και λογισμικό που μπορεί να παράγει ζωντανές εικόνες και βίντεο.

Η εταιρεία, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο, αναφέρει ότι η νέα λειτουργία μετάφρασης σε πραγματικό χρόνο θα ενσωματωθεί στο νέο μοντέλο ναυαρχίδα Galaxy, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου έτους.

Θα επιτρέπει τη «μετάφραση σε πραγματικό χρόνο σε ήχο και κείμενο καθώς οι καλούντες βρίσκονται στη γραμμή», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο AFP, προσθέτοντας ότι δεν έχει καθοριστεί πόσες γλώσσες θα υποστηρίζονται.

Η μετάφραση θα ενεργοποιείται ακόμη και αν ο συνομιλητής χρησιμοποιεί smartphone που δεν είναι της Samsung, καθώς το νέο μοντέλο θα χρησιμοποιεί «τεχνολογία ΤΝ εντός της συσκευής».

Το να μιλάτε σε κάποιον σε μια ξένη γλώσσα χρησιμοποιώντας αυτη λειτουργία θα είναι “τόσο απλό όσο το να ενεργοποιείτε τους ενσωματωμένους υπότιτλους» σε εκπομπές streaming, ανέφερε η Samsung σε δελτίο τύπου, με τις ιδιωτικές συνομιλίες να κλειδώνονται με ασφάλεια στα τηλέφωνα.

Οι αναλυτές δήλωσαν ότι θα ήταν ένα «σημαντικό επίτευγμα» και σημάδι πραγματικής τεχνολογικής προόδου αν η τεχνητή νοημοσύνη της Samsung μπορούσε να προσφέρει μετάφραση φωνητικών κλήσεων σε πραγματικό χρόνο, αλλά αμφισβήτησαν τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργούσε.

«Ολόκληρη η διαδικασία θα διαρκέσει τουλάχιστον τρία έως τέσσερα δευτερόλεπτα, κατά τη διάρκεια των οποίων η τεχνητή νοημοσύνη θα κατανοήσει ένα πρωτότυπο περιεχόμενο και θα το μεταφράσει σε μια ξένη γλώσσα και στη συνέχεια θα το μεταφέρει σε έναν ακροατή», δήλωσε ο Λι Γουόν-Κανγκ, επικεφαλής της μεταφραστικής startup XL8 στη Νότια Κορέα που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη.

«Θα πρέπει να το δούμε και να το χρησιμοποιήσουμε εμείς οι ίδιοι για να δούμε πόσο καλό είναι, συμπεριλαμβανομένου του αν το μεταφρασμένο περιεχόμενο θα μιλιέται με τη φωνή της ή την πρωτότυπη φωνή».

Η εξάπλωση της τεχνητής νοημοσύνης

Η αποκάλυψη έρχεται καθώς η νοτιοκορεατική εταιρεία τρέχει για να αναπτύξει το παραγωγικό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται Samsung Gauss, το οποίο έρχεται σε τρία πεδία γλώσσας, κώδικα και εικόνας και χρησιμοποιείται επί του παρόντος μεταξύ του προσωπικού της εταιρείας.

Η εταιρεία θα ενσωματώσει το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης στο ευρύ φάσμα των προϊόντων της στο άμεσο μέλλον, δήλωσε, χωρίς να προσδιορίσει το χρονοδιάγραμμα ή τα μοντέλα.

Η γλωσσική ΤΝ της Samsung θα είναι σε θέση να βοηθήσει σε όλα. Από τη σύνταξη μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έως τη σύνοψη εγγράφων, ενώ η ΤΝ κώδικα θα βοηθήσει τους προγραμματιστές να «κωδικοποιούν εύκολα και γρήγορα», δήλωσε η εταιρεία.

Η ΤΝ της Samsung για τις εικόνες θα είναι ικανή να μετατρέπει εικόνες χαμηλής ανάλυσης σε υψηλής ανάλυσης, αλλά και να δημιουργεί και να επεξεργάζεται εικόνες, πρόσθεσε.

Η ενσωματωμένη γεννητική τεχνητή νοημοσύνη «θα αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε για τα τηλέφωνά μας για πάντα», δήλωσε ο Τσόι Γουόν-τζούν, επικεφαλής του τομέα Ε&Α smartphone της Samsung.

Ενώ οι εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης έχουν χαιρετίσει τις δυνατότητες της τεχνολογίας να διευκολύνει σημαντικές ανακαλύψεις στην επιστήμη, την ιατρική και τις δημόσιες υπηρεσίες, οι κυβερνήσεις και οι παρατηρητές έχουν σημάνει συναγερμό σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής των δεδομένων και την παραπληροφόρηση.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξέδωσε τον περασμένο μήνα εκτελεστικό διάταγμα για τη ρύθμιση της τεχνητής νοημοσύνης, το τελευταίο από μια σειρά κυβερνητικών μέτρων που αποσκοπούν στον περιορισμό των πιθανών κινδύνων της τεχνολογίας.

Η Samsung ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη ότι το GalaxyAI θα τρέχει στις συσκευές της και ότι «οι ιδιωτικές συνομιλίες δεν φεύγουν ποτέ από το τηλέφωνό σας».

Πηγή: AFP

www.ertnews.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...