Θα είναι η Ελβετία η πρώτη χώρα που θα καταργήσει τις δοκιμές στα ζώα;

Οι Ελβετοί πολίτες θα ψηφίσουν την Κυριακή για το εάν η χώρα θα είναι η πρώτη που θα απαγορεύσει πλήρως τις ιατρικές δοκιμές σε ζώα, αφού οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων συγκέντρωσαν αρκετή υποστήριξη για να διεξαγάγουν το δημοψήφισμα.

Περισσότερα από 550.000 ζώα πέθαναν σε εργαστηριακές δοκιμές το 2020 στην Ελβετία, σύμφωνα με κυβερνητικές στατιστικές, ανέφερε το Reuters.

400.000 ποντίκια και αρουραίοι, σχεδόν 4.600 σκύλοι, 1.500 γάτες και 1.600 άλογα έχασαν τη ζωή τους. Αρκετά πρωτεύοντα θηλαστικά (αγελάδες, χοίροι), ψάρια και πουλιά πέθαναν επίσης κατά τη διάρκεια και μετά τα πειράματα.

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι δεσμευτικό.

@AP Photo/Steven Senne

Σύμφωνα με το πρακτορείο, το δημοψήφισμα δεν αναμένεται να περάσει, προς ανακούφιση του φαρμακευτικού τομέα, ο οποίος προειδοποίησε ότι η κίνηση θα σταματήσει την ανάπτυξη νέων φαρμάκων και θα αναγκάσει τις εταιρείες να μετεγκαταστήσουν ερευνητές στο εξωτερικό.

Το φαρμακευτικό λόμπι αναφέρει ότι ο κλάδος, ο οποίος περιλαμβάνει εταιρείες όπως η Roche και η Novartis, συνεισφέρει 9% στην ελβετική οικονομία και παράγει σχεδόν το ήμισυ των ελβετικών εξαγωγών. Επισημαίνει κατά συνέπεια ότι αν εγκριθούν οι προτάσεις θα είναι καταστροφικό.

Πηγή: Informer.rs
Μετάφραση: Λιλιάνα Κούλιτς

www.ertnews.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.