Θετικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ – FANTOMAS.GR

Θετικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Στη σχετική ενημέρωση του Λευκού Οίκου, αναφέρεται:

«Σήμερα το πρωί, ο Πρόεδρος Μπάιντεν βρέθηκε θετικός στον COVID-19. Είναι πλήρως εμβολιασμένος και εμφανίζει πολύ ήπια συμπτώματα. Του έχει χορηγηθεί Paxlovid. Σύμφωνα με τις οδηγίες του CDC, θα απομονωθεί στον Λευκό Οίκο και θα συνεχίσει να εκτελεί πλήρως όλα τα καθήκοντά του κατά τη διάρκεια της νόσησής του.

Έχει έρθει σε τηλεφωνική επικοινωνία με μέλη του προσωπικού του Λευκού Οίκου σήμερα το πρωί και θα συμμετάσχει στις προγραμματισμένες συναντήσεις του στον Λευκό Οίκο μέσω τηλεφώνου και Zoom από την κατοικία του.

Όπως επιτάσσει το πρωτόκολλο του Λευκού Οίκου για θετικά κρούσματα COVID, το οποίο είναι συνέχει των οδηγιών του CDC, θα συνεχίσει να εργάζεται απομονωμένος μέχρι να βγει αρνητικός. Μόλις λάβει αρνητικό αποτέλεσμα στο τεστ, θα επιστρέψει στην εργασία.

Ο Λευκός Οίκος θα ενημερώνει καθημερινά για την κατάσταση του Προέδρου, καθώς συνεχίζει να εκτελεί πλήρως τα καθήκοντά του ενώ βρίσκεται σε απομόνωση.

Επιπλέον, σύμφωνα με το τυπικό πρωτόκολλο για κάθε θετικό κρούσμα στον Λευκό Οίκο, η Ιατρική Μονάδα του Λευκού Οίκου θα ενημερώσει όλες τις στενές επαφές του Προέδρου κατά τη διάρκεια της ημέρας, συμπεριλαμβανομένων τυχόν μελών του Κογκρέσου και οποιωνδήποτε μελών του Τύπου που είχαν επαφή με τον Πρόεδρο κατά τη διάρκεια του χθεσινού του ταξιδιού. Σημειώνεται ότι το προηγούμενο τεστ στο οποίο υπεβλήθη ο Πρόεδρος για COVID-19 ήταν την Τρίτη, κι έδωσε αρνητικό αποτέλεσμα».

Σημειώνεται ότι ο προκάτοχός του, ο Ντόναλντ Τραμπ, ασθένησε με Covid-19 τον Οκτώβριο του 2020. Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο στρατιωτικό νοσοκομείο Γουόλτερ Ριντ όπου νοσηλεύτηκε για τρεις νύχτες αλλά ο Λευκός Οίκος δεν διευκρίνισε ποτέ πόσο σοβαρή ήταν η κατάστασή του.

Πολλά μέλη της κυβέρνησης και του Δημοκρατικού κόμματος, όπως η αντιπρόεδρος Χάρις, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι και ο υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ έχουν ασθενήσει το τελευταίο διάστημα. Όλοι τους ανάρρωσαν και επέστρεψαν στη δουλειά τους.

Ο Μπάιντεν υποβάλλεται τακτικά σε τεστ και όποιος τον συναντά ή ταξιδεύει μαζί του θα πρέπει να έχει κάνει προηγουμένως τεστ.

Πηγές: ΕΡΤ / ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.