Ιαπωνία – Blackout: Τεχνικό πρόβλημα άφησε 40 εκατομμύρια πολίτες χωρίς κινητό

Περίπου 40 εκατομμύρια χρήστες έμειναν χωρίς κάλυψη από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στην Ιαπωνία το Σάββατο, σε ένα από τα μεγαλύτερα επικοινωνιακά blackout που έχουν αναφερθεί οπουδήποτε στον κόσμο

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, η διακοπή ξεκίνησε τα ξημερώματα του Σαββάτου στη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης στο δίκτυο της KDDI, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στην ιαπωνική αγορά.

Πλέον, η KDDI ανακοίνωσε ότι η σύνδεση δεδομένων είχε αποκατασταθεί μεν, ωστόσο πολλοί χρήστες ακόμα δεν μπορούσαν να πραγματοποιήσουν κλήσεις φωνής ή να στείλουν SMS, επισημαίνει το Associated Press.

Να σημειωθεί ότι από την εν λόγω βλάβη επηρεάστηκαν και οι ταχυμεταφορές, αρκετά ΑΤΜ (μηχανήματα ανάληψης μετρητών), ενώ η Μετεωρολογική Υπηρεσία αδυνατούσε να συλλέξει μετρήσεις από εκατοντάδες σταθμούς.

Στην πρωτεύουσα αλλά και άλλες περιοχές ήταν πρακτικά αδύνατη η επικοινωνία με ασθενείς Covid-19 που παρακολουθούνται στο σπίτι.

Μετά το συμβάν, εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε πως η KDDI οφείλει να εξηγήσει τι συνέβη και ενδεχομένως να αποζημιώσει τους πελάτες της.

Το 2021, βλάβη στο δίκτυο της ανταγωνιστικής εταιρείας NTT DoCoMo είχε χωρίς κάλυψη κινητής τηλεφωνίας 13 εκατομμύρια συνδρομητές.

Πηγή: Associated Press

www.ertnews.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.