Ιαπωνικό διαστημικό σκάφος θα μεταφέρει πολύτιμα δεδομένα πίσω στη Γη που θα βοηθήσουν στην παραγωγή των φαρμάκων του μέλλοντος

Ένα ιαπωνικό διαστημικό σκάφος που μεταφέρει τα σκουπίδια του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS), οδεύει προς τη Γη και θα εκραγεί κατά την επαφή με την ατμόσφαιρα την Κυριακή 11 Νοεμβρίου του 2018. Το Kounotori7 που ξεκίνησε το ταξίδι του στο τέλος του Σεπτεμβρίου 2018, θα εκτοξεύσει μια κάψουλα- πλάτους 84 εκατοστών και ύψους 66 εκατοστών- που αναμένεται να προσγειωθεί στον Ειρηνικό Ωκεανό κοντά στο νησί Minamitori πριν περισυλλεχθεί από μια βάρκα της ιαπωνικής διαστημικής υπηρεσίας JAXA.

Η κάψουλα αυτή θα περιέχει πολύτιμα δείγματα από επιστημονικά πειράματα που έχουν πραγματοποιηθεί στον διεθνή διαστημικό σταθμό. Αυτά τα δείγματα είναι στην πραγματικότητα κρύσταλλοι πρωτεϊνών που αναπτύσσονται σε μικροβαρύτητα και χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων για την ανάπτυξη νέων φαρμάκων. Σύμφωνα με την Ιταλίδα αστροναύτη Σαμάνθα Κριστοφορέτι η οποία έμεινε στον σταθμό από το Νοέμβριο του 2014 έως τον Ιούνιο του 2015, οι κρύσταλλοι που καλλιεργούνται στον διαστημικό σταθμό είναι μεγαλύτεροι και καλύτεροι από ό, τι εάν τους καλλιεργούσαν στη Γη.

Η ανάλυση αυτών των κρυστάλλων μέσω ακτινών Χ, θα δώσει πληροφορίες ως προς τη δομή των πρωτεϊνών και τη λειτουργία τους, καθώς τα δύο είναι στενά συνδεδεμένα. Οι πληροφορίες αυτές θα μπορούσαν να δώσουν την ευκαιρία στους ερευνητές να αναπτύξουν φάρμακα που θα στοχεύουν συγκεκριμένες πρωτεΐνες που εμπλέκονται σε μια δεδομένη ασθένεια.

ΠΗΓΗ: Businessinsider

www.ert.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *