Ισχυρός σεισμός στη Φλώρινα! Σπάνιο φαινόμενο για την περιοχή!

Πολύ δυνατός σεισμός σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής 9 Ιανουαρίου λίγο έξω από τη Φλώρινα, ο οποίος μάλιστα έγινε αισθητός ακόμα και στη Θεσσαλονίκη.

Ισχυρός σεισμός 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής 9 Ιανουαρίου τρία χιλιόμετρα έξω από τη Φλώρινα.

Το εστιακό βάθος εντοπίζεται στα 14,3 χιλιόμετρα σύμφωνα με την προκαταρκτική λύση του γεωδυναμικού Ινστιτούτου.

Τα επόμενα 40 λεπτά καταγράφηκαν άλλες πέντε σεισμικές δονήσεις άνω των 3 βαθμών και πολλές άλλες μικρότερες. Συγκεκριμένα, 3,1 Ρίχτερ 19 χιλιόμετρα δυτικά βορειοδυτικά της Φλώρινας, 3,5 Ρίχτερ σε εστιακό βάθος δέκα χιλιομέτρων, 4,2 Ρίχτερ σε βάθος 10 χιλιομέτρων στις 23:53, 3,9 Ρίχτερ σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και 3,7 σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Εξαιτίας του μικρού εστιακού βάθους και του ανάγλυφου της περιοχής ο σεισμός έγινε αισθητός στην Κοζάνη, τη Θεσσαλονίκη, έως και στο Βόλο. Ο σεισμός αναστάτωσε τους κατοίκους της Φλώρινας, καθώς ήταν πολύ ισχυρός και ρηχός, ενώ είχε μεγάλη διάρκεια και βουητό.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα και ζημιές. Οι κάτοικοι παρά το δριμύ ψύχος έχουν βγει έξω στους δρόμους και τις πλατείες, έχουν ανάψει φωτιές για να ζεσταίνονται έχοντας τα παιδιά μέσα στα αυτοκίνητα… Εκφράζουν, δε, φόβο να επιστρέψουν στα σπίτια τους λόγω των αλλεπάλληλων μετασεισμών που σημειώνονται.

Πάντως, το φαινόμενο αυτό είναι πολύ σπάνιο για την περιοχή! Ο προηγούμενος μεγάλος σεισμός που έχει καταγραφεί στην περιοχή ήταν στις 18/2/1911 και ήταν εντάσεως 6,7 της κλίμακας Ρίχτερ…

Πηγή fantomas.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.