Κένυα: Γεννήθηκαν δίδυμα ελεφαντάκια – Ο περίπατος μετά τον σπάνιο τοκετό (video)

Ένας ελέφαντας στην Κένυα γέννησε δίδυμα, ανακοίνωσε την Παρασκευή μια ομάδα προστασίας, ένα σπάνιο γεγονός για τα μεγαλύτερα χερσαία θηλαστικά του πλανήτη.

Η οργάνωση Save the Elephants ανέφερε ότι τα δίδυμα, και τα δύο θηλυκά, γεννήθηκαν στο εθνικό καταφύγιο Samburu στη βόρεια Κένυα από μια μητέρα που ονομάζεται Alto, περιγράφοντας το γεγονός ως “διπλή χαρά“. Τα δίδυμα αποτελούν περίπου το ένα τοις εκατό των γεννήσεων ελεφάντων.

Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο X, πρώην Twitter, από την οργάνωση Save the Elephants, έδειχνε τους μικρούς ελέφαντες να τρέφονται από τη μητέρα τους, μαζί με άλλα μέλη του κοπαδιού.

Οι αφρικανικοί ελέφαντες έχουν τη μεγαλύτερη περίοδο κύησης από όλα τα θηλαστικά, καθώς κυοφορούν τα μικρά τους για σχεδόν 22 μήνες και γεννούν περίπου κάθε τέσσερα χρόνια. Ωστόσο, τα δίδυμα των ελεφάντων δεν τα πηγαίνουν συχνά τόσο καλά. Ένα προηγούμενο ζευγάρι διδύμων που γεννήθηκε στο Samburu το 2006 δεν κατάφερε να επιβιώσει περισσότερο από λίγες ημέρες.

Ο αφρικανικός ελέφαντας της σαβάνας έχει χαρακτηριστεί ως απειλούμενος από τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN), η οποία αναφέρει ότι η λαθροθηρία και η καταστροφή των ενδιαιτημάτων είχαν καταστροφικές επιπτώσεις στον αριθμό των ελεφάντων στην Αφρική συνολικά.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Άγριας Ζωής της Κένυας, υπάρχουν περισσότεροι από 36.000 ελέφαντες στη χώρα της Ανατολικής Αφρικής, με τις προσπάθειες για την αναχαίτιση της λαθροθηρίας να σταματούν τη μείωση του αριθμού τους.
Ο πληθυσμός των ελεφάντων στην Κένυα ανερχόταν σε 170.000 τη δεκαετία του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980, αλλά έπεσε σε μόλις 16.000 μέχρι το τέλος του 1989 λόγω της ζήτησης για ελεφαντόδοντο, όπως αναφέρει.

www.ertnews.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...