Καλλιτέχνης από την Καμπότζη μετατρέπει τα ελαστικά σε έναν τεράστιο Κινγκ Κονγκ

Ένας γιγάντιος γορίλας ξεπροβάλλει μέσα από τους αγρούς των ορυζώνων στα περίχωρα της πρωτεύουσας της Καμπότζης Πνομ Πεν, φτιαγμένος εξ ολοκλήρου από παλιά ελαστικά, από έναν καλλιτέχνη της Καμπότζης που θέλει να ενθαρρύνει τους άλλους να επαναχρησιμοποιούν τα υλικά στο έργο τους.

Ο Μιν Τίθφέαπ χρησιμοποίησε 500 ελαστικά ποδηλάτων και μοτοσικλετών για να δημιουργήσει τον Κινγκ Κονγκ ύψους 2,5 μέτρων σε πέντε εβδομάδες με δύο βοηθούς.

Ο 37χρονος καλλιτέχνης, ο οποίος σπούδασε σε σχολή καλών τεχνών στην Πνομ Πεν, μετατρέπει τα ελαστικά σε γλυπτά εδώ και τέσσερα χρόνια.

Έχει φτιάξει περίπου 40 αγάλματα για πελάτες, μεταξύ των οποίων ο Κινγκ Κονγκ, ελέφαντες, λιοντάρια, κόμπρες και γκαρούντα, ένα μυθικό πλάσμα ανθρώπου-πουλιού.

Ο Τίθφέαπ δήλωσε ότι ελπίζει και άλλοι να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και να χρησιμοποιήσουν δημιουργικά το απορριπτόμενο ελαστικό και πλαστικό, ώστε να μην μολύνουν το περιβάλλον.

«Χρησιμοποίησα παλιά λάστιχα ποδηλάτων και μοτοσικλετών για να φτιάξω τέτοια ζώα, επειδή αυτά τα λάστιχα είναι απόβλητα και αν μπορούμε να τα ανακυκλώσουμε, θα βοηθήσουμε λίγο το περιβάλλον», δήλωσε ο Τιθφέαπ στο AFP.

Η Καμπότζη αντιμετωπίζει μια τεράστια και αυξανόμενη πρόκληση στη διαχείριση των αποβλήτων, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει η κυβέρνηση.

Ο πληθυσμός αυξάνεται, το εισόδημα και η κατανάλωση αυξάνονται και η αστικοποίηση εξαπλώνεται, αλλά η συλλογή και η επεξεργασία των αποβλήτων δεν συμβαδίζουν.

Η αποτελεσματική ανακύκλωση των πλαστικών απορριμμάτων είναι σχεδόν αδύνατη στην Καμπότζη, όπου η κατανάλωση πλαστικού είναι ευρέως διαδεδομένη και η υποδομή διαχείρισης αποβλήτων είναι ελλιπής, οπότε οι υδάτινες οδοί και ορισμένες πράσινες περιοχές έχουν μετατραπεί σε ογκώδεις σωρούς σκουπιδιών.

Ο Τιθφέαπ χρεώνει τους πελάτες του μεταξύ 1800 και 2800 ευρώ για ένα άγαλμα του Κινγκ Κονγκ, το πιο δημοφιλές μοντέλο του, ανάλογα με το μέγεθός του.

Εργάζεται επίσης πάνω σε ένα άγαλμα του «Κάπτεν Αμέρικα» για μια καφετέρια, ενώ την είσοδο του εργαστηρίου του φυλάει μια γιγάντια κόμπρα, επίσης φτιαγμένη από ελαστικά.

Πηγή: AFP

www.ertnews.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...