ΚΑΝΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΣΓΟΥΡΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ….

 

Εν μέσω θέρους οι δημόσιοι οργανισμοί και οι οργανισμοί της τοπικής αυτοδιοίκησης συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά,  αφού το δημόσιο δεν επηρεάζεται  με γνώμονα τις εποχές . 

Όταν όμως είμαστε στο παρά πέντε των αυτοδιοικητικων εκλογών,  όλοι οι οργανισμοί πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί και να μην προκαλούν . 

Το μεσημέρι της Πέμπτης 17 Αυγούστου ώρα 13.12  η παράταξη του Γιάννη Σγουρού στην περιφέρεια Αττικής εξέδωσε ένα δελτίο τύπου με το οποίο καυτηρίαζε προσλήψεις δικηγόρων στο παρά πέντε των εκλογών,  στην Περιφέρεια Αττικής .

Ζητούσε μάλιστα επιτακτικά να πάρει θέση ο Υποψήφιος Νίκος Χαρδαλιας . 

Στις 15.01 η περιφέρεια Αττικής  εξέδωσε δελτίο με το οποίο δημοσιοποιούσε την ανάκληση της παραπάνω απόφασης . 

Μετα από την εξέλιξη της συγκεκριμένης  υπόθεσης τα ερωτήματα επανέρχονται πιο επιτακτικά . 

Προσπαθούν κάποιοι να εκμεταλλευτούν στο έπακρο,  τις κρατικές θέσεις , το ίδιο το κράτος και τους οργανισμούς του ;

Ως πότε θα εκθέτουν κάποιοι το ίδιο το κράτος και το κυβερνών κόμμα με τις πράξεις τους ; 

Υπάρχει κάτι που τους επιτρέπει το ακαταλόγιστο ;

Αν το δημόσιο συμφέρον το υπερασπίζεται και την μεθεπόμενη του Δεκαπενταύγουστου , καλύτερα από όλους   ο Γιάννης Σγουρός , τότε γιατί δεν τον τοποθετούν υπουργό διαφάνειας ; 

ΥΓ. Στο νέο υποψήφιο του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Αττικής , ευχόμαστε ….καλά μπάνια ….

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ ΣΓΟΥΡΟΥ 

Γιάννης Σγουρος – Fast track προσλήψεις 6 νομικών συμβούλων από την Περιφέρεια Αττικής στην καρδιά του 15Αυγούστου και στο παρά ένα των εκλογών

Ζητάμε την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών

– Συμφωνεί ο κ. Χαρδαλιάς με τέτοιες κατάπτυστες πρακτικές; Τον καλούμε να πάρει θέση

Την παρέμβαση της Πολιτείας και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ζητά ο Γιάννης Σγουρός μετά τη δημοσίευση της από 16/8/2023 Πρόσκλησης της Περιφέρειας Αττικής για την πρόσληψη έξι δικηγόρων με σχέση έμμισθης εντολής υπό την ιδιότητα του Νομικού Συμβούλου στη Νομική Υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής.
Ο Γιάννης Σγουρός καταγγέλλει ότι η δημοσίευση της πρόσκλησης στις 16/8/2023 στην καρδιά δηλαδή των δικαστικών διακοπών, όταν όλοι οι δικηγόροι ευλόγως απουσιάζουν, και με προθεσμία υποβολής αιτήσεων μόλις τριών εργασίμων ημερών, από την Παρασκευή 18/8/2023 έως Τρίτη 22/8/2023 (μεσολαβεί το ΣΚ 19-20/8) παραβιάζει τις αρχές της αξιοκρατίας και της διαφάνειας αποσκοπώντας στη συμμετοχή περιορισμένου αριθμού «υποψιασμένων» υποψηφίων.
Μάλιστα οι υπό πρόσληψη Νομικοί Σύμβουλοι θα κάνουν τη «μισή δουλειά», καθώς σύμφωνα με την Πρόσκληση «δεν θα ασχολούνται με τη δικαστική εκπροσώπηση και το χειρισμό δικαστικών υποθέσεων», όπως κάνουν όλοι οι Δικηγόροι της Περιφέρειας Αττικής μέχρι σήμερα, αλλά αποκλειστικά και μόνον με υποστηρικτικές υπηρεσίες όπως συμβουλές και γνωμοδοτήσεις.
Όλα αυτά συμβαίνουν δέκα ημέρες πριν τεθεί σε εφαρμογή το πάγωμα των προσλήψεων στους ΟΤΑ λόγω των επερχόμενων εκλογών και ενώ υπάρχουν εκατοντάδες κενές οργανικές θέσεις στην Περιφέρεια Αττικής για τις οποίες τίποτα δεν έχει κάνει η σημερινή διοίκηση 4 χρόνια τώρα.
Σε δηλώσεις του ο Γιάννης Σγουρός επεσήμανε ότι «Οι προσλήψεις νομικών συμβούλων στην καρδιά του 15Αυγούστου, εκτός του ότι έρχονται σε προφανή αντίθεση με τις εξαγγελίες περί διαφάνειας, αξιοκρατίας και επιτελικού κράτους, θυμίζοντας εποχές «Μαυρογιαλούρου» υπονομεύουν βάναυσα την νέα Περιφερειακή Αρχή που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές. Ο κ. Χαρδαλιάς μέχρι στιγμής δεν έχει λάβει θέση, όπως άλλωστε για κανένα θέμα της Περιφέρειας Αττικής, καθώς παραμένει Υφυπουργός – παρατείνοντας το θεσμικό και πολιτικό ατόπημά του. Επειδή όμως, τόσο αυτός όσο και ο κ. Πατούλης έχουν δηλώσει «στρατιώτες του κόμματος», δικαιούμαστε να θεωρούμε ότι όλες αυτές οι πρωτοφανείς μεθοδεύσεις έχουν τη συναίνεσή του κ. Χαρδαλιά. Ζητάμε την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ώστε να ματαιωθεί η κατάπτυστη διαδικασία που ακολουθείται και να μην στερηθεί η Περιφέρεια Αττικής της δυνατότητας κάλυψης στο μέλλον των κενών οργανικών θέσεων δικηγόρων της Νομικής Υπηρεσίας, με διαφανείς διαδικασίες και με επιλογή από ανεξάρτητη επιτροπή του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, με πρόεδρο μέλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, όπως γινόταν κατά το παρελθόν και όπως προβλέπει άλλωστε η κείμενη νομοθεσία».

Η ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 

Ανάκληση της ανακοίνωσης για την πρόσληψη στην Περιφέρεια Αττικής έξι (6) δικηγόρων µε σχέση έμμισθης εντολής υπό την ιδιότητα του Νομικού Συμβούλου λόγω της αναστολής προσλήψεων ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023

Ανακαλείται με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη η υπ’ αριθμ. πρωτ. 1001968/16-8-2023 ανακοίνωση της Περιφέρειας, για την πρόσληψη στην Περιφέρεια Αττικής έξι (6) δικηγόρων µε σχέση έμμισθης εντολής υπό την ιδιότητα του Νομικού Συμβούλου.

Η απόφαση ελήφθη με δεδομένο ότι το εναπομείναν χρονικό διάστημα δεν επαρκεί για την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης των δικηγόρων με σχέση έμμισθης εντολής υπό την ιδιότητα των Νομικών Συμβούλων, λόγω της αναστολής προσλήψεων ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023, αλλά και κατόπιν συνεκτίμησης υπηρεσιακών στοιχείων και δεδομένων.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *