Κατασκοπικό «θρίλερ» με υποψήφιους βουλευτές των Τόρις – Η MI5 προειδοποίησε πως είναι κατάσκοποι της Κίνας

Ένα κατασκοπικό «θρίλερ» αποκαλύπτεται στην Βρετανία, στο οποίο εμπλέκονται υποψήφιοι βουλευτές των Τόρις που φέρονται να ενεργούσαν υπέρ της Κίνας.

Συγκεκριμένα, η υπηρεσία αντικατασκοπείας της Βρετανίας, η MI5, φέρεται να είχε προειδοποιήσει το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα (Τόρις) ότι δύο πιθανοί υποψήφιοι βουλευτές του ενδέχεται να ήταν κατάσκοποι της Κίνας, με αποτέλεσμα το κόμμα να τους αποκλείσει.

Όπως είπε στον ραδιόφωνο Times Radio η υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας Μαρία Κόλφιλντ, η κυβέρνηση έλαβε στα σοβαρά την πληροφορία από τις μυστικές υπηρεσίες για κινεζική ανάμιξη.

“Έγιναν άμεσα ενέργειες, απομακρύνθηκαν από την λίστα (των υποψηφίων), δεν είναι υποψήφιοι προς εκλογή”, είπε.

Το δημοσίευμα έρχεται σε μια περίοδο αυξανόμενης ανησυχίας σε σχέση με την Κίνα έπειτα από την είδηση την Κυριακή ότι ένας κοινοβουλευτικός ερευνητής στη Βρετανία συνελήφθη τον Μάρτιο ως ύποπτος για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα η Κίνα ανακοίνωσε ότι οι ισχυρισμοί αυτοί είναι κατασκευασμένοι και κάλεσε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να σταματήσουν την αντικινεζική πολιτική χειραγώγηση και την “πολιτική φάρσα”.

Οι βρετανικές υπηρεσίες ασφαλείας έχουν από καιρό προειδοποιήσει τους πολιτικούς για την απειλή προς το κοινοβούλιο και τον περασμένο χρόνο ο γενικός διευθυντής της MI5 Κεν Μακάλαμ δήλωσε ότι οι κινεζικές αρχές “κάνουν όλα τα βήματα” για να καλλιεργήσουν επαφές.

Πηγή

Μπορεί επίσης να σας αρέσει...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *